Szólhat a volános sofőr a munkásruhám miatt? Megteheti hogy az miatt nem enged fel?
Már 3. alkalommal szól valamelyik sofőr hogy ne utazzak munkásruhában.
Elismerem hogy nem tiszta, bele van már szárazva egy csomó festék de az nem jön ki belőle akkor se ha kimosom és akkor se ha leülök.
Nagyon rossz helyzeteben vagyok. Most ugyan van, de sokszor nincs lehetőség átöltözni munka után. Busszal tudok csak bejárni mert ez a legolcsóbb és a főnök amúgy se téríti az útiköltséget.
Érdekes hogy a kollégának nem szólnak, azon a vonalon nyilván más buszsofőrök vannak.
Megteheti, hogy nem enged fel, mivel benne van az utazási feltételekben, hogy ha nem tiszta a ruházatod és esetleg másokat is össze tudsz vele koszolni, akkor nem utazhatsz.
Az már más kérdés, hogy elvileg hangszóróval zenét hallgatni sem szabadna, azokra a suttyó kölykökre, akik ezt csinálják mégse szól rá senki, pedig baromi idegesítő 3/4 órán keresztül hallgatni egy gagyi telefonos hangszóróból a tuctuct munkából hazafelé menet, amikor már alapból is szétmegy az ember feje.
Azt tudom hogy a ruházattal nem szabad bepiszkítani a buszt de erre van jobb megoldás is mint hogy fenyeget hogy legközelebb nem enged fel.
Egyik ismerősömnek egy másik sofőr annyit mondott hogy léci ne ülj le.
A srác nem ült a le a buszon, azt a 20 percet simán ki lehet bírni állva.
Ez pesti járaton volt és azok aztán sokkal tisztábbak mint azok a régi buszok amik max 40km-re mennek.
Remélem nem haragszol meg érte, de én a sofőrnek adok igazat. A napi munka során összeszedett kosz még akkor is beszennyezheti mások ruháját, ha le sem ülsz. Elég minden rossz szándék nélkül, véletlenül hozzáérni egy, a folyosó mellett ülő ember ruhájához, miközben vonulsz hátra a buszban és máris kész a baj, ott a folt az adott esetben érzékeny, nehezebben tisztítható ruhán. Pedig nyilván te sem akartad...
Én azt javaslom ezért, hogy vigyél magaddal akár csak egy százalékán vagy hátizsákban egy nadrágot és egy, az évszaknak megfelelő felsőt. Ezt igazán bárhol át tudod venni, senki sem fog szívrohamot kapni, ha 10 másodpercig kisgatyában lát, történjen ez akár az utca félreeső szegletében. Mindazonáltal pofátlan dolog, hogy nincs ennél kulturáltabb öltözködési lehetőség biztosítva.
Egyből oda megyünk ahol dolgozni fogunk.
Lehet hogy egy belvárosi ház homlokzata...
Na ott aztán hol öltözök át? Esetleg a főnök autójában...
Tapasztalataim szerint minden sofőr másra "érzékeny".
Pl. ha azt a buszt nekik kell kitakarítani műszak végén, akkor érthető, hogy igyekszik tisztán tartani.
Ha véletlenül más ruhájához érsz hozzá, ő panaszt tesz a főnökségen, akkor a sofőrt fogják elővenni, hogy miért nem tartatja be az utazási feltételeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!