Vonatpótló autóbusznak muszáj a vasúti pályát követni?
"Mivel a vonatot tolja..."
Nem tudom, mifelénk a vonatpótló autóbusz nem szokta tolni a vonatot. Egyébként a vonatpótló autóbusz útvonala nem feltétlenül követi a vasúti pályát: vannak helyek, ahol a közút más vonalvezetésű. Viszont amennyire a lehetőségek engedik, minden vasúti állomást és megállóhelyet érint. Ez azért van, mert a busz a vonatot pótolja, tehát a vasútállomások között teremt összeköttetést. De akadnak kivételek. Például mikor a 100c vonalon vonatpótlás van, a buszok nem zötyögnek el a füzesbokori megállóhelyig, hanem a 38-as út füzesbokori bekötőútjánál állnak meg. Meg biztos van még más ilyen is, de én erről tudok, mert ezt láttam már jó párszor.
Igen is, meg nem is.
Igen, minden olyan helyen ahol megáll a vonat, lehetővé kell tenni az utasok eljutását oda.
Nem mindig egy autóbusz megy végig. Mifelénk volt olyan, hogy a vonat útvonala A, B, és C, állomások. De ezek közúton ezek három eltérő irányba vannak. Így indult három autóbusz, az egyik A-ba, a másik B-be, a harmadik C-be vitte az utasokat.
Mindig érdeklődj, ha vonatpótló-busszal is kell utaznod, nehogy meglepetés érjen. Ja! És az átszállások miatt, szinte mindig van néhány perc késés, ezt számold bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!