Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen lenne az ideális...

Milyen lenne az ideális metróhálózat Budapesten?

Figyelt kérdés
Milyen hosszú hálózatra lenne szükség? Milyen vonalakra? Milyen irányban?
2013. szept. 28. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Az is elég lenne ha a nagyobb bevásárlóközpontokhoz, mint Budaörs, Békásmegyer utáni áruházak stb. kivinné az embereket a metró. Nem mindenkinek van autója és a benzin sem lesz olcsóbb.
2013. szept. 28. 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Metrot csak és kizárólag a belvárosi részeken érdemes és logikus építeni, ahol nem fér el a földfelszíni vonal. Ebből a szempontból BP kiválóan le van fedve metróhálózattal, egyesek szerint már a 4-es metró is csak pénzkidobás volt, mert túl nagy az átfedés a tömegközlekedésben, de minden esetre ha a 4-es vonalat átadják végre valahára, akkor is több, mint elégséges lesz a BP-i metró hálózat.
2013. szept. 28. 16:12
 3/6 anonim ***** válasza:
én is második véleményén vagyok. A Bpesti metróháló a 4es nélkül is megfelelő. Különben meg nincs csak külön idális metróhálózat. Inkább ideális tömegközlekedési hálózat. Az szerintem az lenne, amit úgy meg lehetne oldani, hogy maximum 2 átszállással bárhova el tudnék jutni(főbb vonalakon, ahonnan aztán kisebb utcákba sétával). 4es metrónak az a baja, hogy olyan helyeken megy, ahol kevésbé van rá szükség, de hát ez is inkább kampányvonal, ahogy szokták mondani.
2013. szept. 28. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem érdekes dolog ez a 4-es metró kérdése.

Jelen esetben tény hogy elég jól le van szervezve a tömegközlekedés, és kérdéses hogy mondjuk hányan használnak majd metrót busz, villamos helyett, tekintve hogy jelenlegi formájában kb egyik vonalat sem tudja kiváltani.

Viszont, hosszú távon Bosnyák tér-Kelenföld szakaszon kiválthatná a 7-es buszcsalád nagy részét, és egyéb buszjáratokat is rövidíthetne, ezzel kb kiválthatná a belvárosi részt.

[link]

Meg elvileg hosszú távon az Újbuda központtól Budafok irányába is terveznek szárnyvonalat, az más kérdés hogy 100 év múlva se lesz még kész. De ezzel gyakorlatilag hosszú távon a 41-47 villamosok kiválthatóak lennének, és a 18-19 villamosok is jobban felszabadulnának, plusz addigra átjutna az 1-es villamos is Budára, talán még a 3-as is és megépülne a Csepeli híd.

Bár jelen esetben tényleg elég jó a közlekedési hálózat, szerintem azért egyes nagyobb csomópontoknál, pl Móricz körtér, Gellért tér környékén azért kérdéses mennyire növelhető a hálózat kapacitása, tekintve hogy vagy 5 villamos és 3-4 buszvonal találkozik. És ezek jó része kiváltható lenne hosszú távon 1 metróvonallal.

De jelen esetben én is azt mondom hogy egy 4-es metró helyett inkább 1-es és 3-as villamosok meg a külső kerületek elérését kéne fejleszteni.

2013. szept. 28. 21:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az M4 nem fog eljutni Újpalotáig, mivel a lakótelep forgalma és annak iránya inkább villamost igényel.

Mindenesetre az M2-H8 és az M5 elkészülte után már igen jó lesz a lefedettség. Ezekkel párhuzamosan lehetne javítani az elővárosi vasúthálózatot, így végképp le lehetne fedni gyorsvasúttal szinte az egész várost.

2013. szept. 29. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ötös metrót megépíteni jó nagy baromság lenne, a HÉV-el párhuzamosan még egy metrót felhúzni ahelyett, hogy a 15-17-18 kerületet összekötnék a várossal egy bármilyen külvárosi földfelszíni vasúttal a nyögvenyelős, alig használható és drága buszhálózat helyett.
2013. szept. 29. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!