Budapest méretéhez és lakosságához elég lenne egy kb.70 km-es metróhálózat?
Mit értesz metró alatt egyáltalán? Azért fontos ezt definiálni, mert szerintem komfort tekintetében nincs nagy különbség egy földalatti vasút (azaz metró), egy sűrűn közlekedő városi gyorsvasúti vonal és egy tramtrain rendszer között. Mindezek kombinálásával gyakorlatilag a jelenleg is létező metró-, HÉV- és vasúti hálózat is bőven le tudná fedni a várost. Ha összeadod ezeknek a hálózathosszát, már most 150 km körül tarthatunk szerintem. Mondezt helyenként tramtrain vagy legalábbis egy valamelyest felgyorsított villamosvonal kellene, hogy kiegészítse (pl. Hűvösvölgy).
Persze egyáltalán nem olcsó és egyszerű ezeket az eltérő karakterisztikájú és funkciójú rendszereket integrálni és városi közlekedésre alkalmassá tenni, de szerintem még mindig célszerűbb, mint emmentálivá lyuggatni a várost.
Nem teljesen értek veled egyet, egy fejlett villamoshálózat majdhogynem felveszi a versenyt a metrókkal.
A német városok köztudottan az egyik legjobb tömegközlekedési hálózattal rendelkeznek, s legtöbbjüknek a villamoshálózat az alapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!