Honnan szerezzek igazoló lapot? A többi lent.
Nappali tagozatos diák vagyok, a gyakorlati helyem városába szeretnék volánbusz diákbérletet venni. De úgy tudom hogy csak lakóhely és iskola között lehet venni, ez pedig egy 3.városban van.
A bérletpénztárban azt mondták hogy kell egy A4-es igazolás, miszerint ott töltöm a gyakorlatomat évközben. Az iskolában kértem ilyet (igaz, hogy még csak nem is hallottak ilyenről), de írtak nekem egy hivatalos igazolást.
Ma megint voltam a bérletpénztárban, azt mondták hogy az nem jó, valamilyen egységes igazolás létezik erre ,és minden iskolának van ilyen.
Nagyon drága naponta jegyet vennem, de nem tudom honnan szerezzek igazolást. Kérlek aki tud segítsen !
Bocsi hogy ilyen hosszú lett, előre is köszönöm a segítséget !
szerintem ha megint bemész a titkárságra, és mondod, hogy nem jó, akkor utánna kéne néznie...bár megértem az ilyen gazdaságisokat, hogy összevissza változtatják a jogszabályokat stb, és fogalmuk sincs arról, mihez milyen nyomtatvány tartozik. MÁV-nál ezt találtam:
Bérletes utazás a diákigazolványban feltüntetettől eltérő viszonylatban: Amennyiben a diákigazolványból nem állapítható meg egyértelműen a bérlettel igénybe vehető viszonylat, szükséges az un. „Igazolás a tanulók vasúti kedvezménye igénybevételéhez” nyomtatvány kiállítása. Ezt a nyomtatványt az iskola vagy a lakóhely vasútállomásán lévő pénztárak állítják ki a diák írásbeli kérése alapján. „Igazolás” igényelhető saját kérelem alapján. Az igényléshez szükséges Kérelem minta itt letölthető.
szóval gondolom buszra is kellene lenni valami ilyesminek.
Köszönöm szépen a válaszokat! Tegnap megint voltam a titkárságon, mondtam hogy azt nem fogadják el. Kaptam egy másik igazolást ( a volánbusz honlapján végül találtam egy nyomtatványt, ilyet adott a suli).Majd hétfőn megyek a bérletpénztárba, de ezt már el kell hogy fogadják...
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!