Hallgatói jogviszonyt igazoló papírral lehet felsőoktatási bérletet vásárolni?
Figyelt kérdés
2 hónapja vettem először felsőoktatási diákbérletet. Az iskolában kértem tanulói jogviszony igazolást, majd a BKV pénztárnál ezt meg is mutattam és azt mondták, hogy ez az igazolás jó, amíg nincs kész a diákigazolványom. Ma ellenőrzésnél 16000 ezer forintra büntettek meg, mert állítólag diákigazolványt helyettesítő dokumentumot fogadnak csak el, és ha 2 napon belül bemutatom az igazolást, akkor csak 2000 forint a büntetés. Nem értem, hogy a pénztárban ülő kolléga miért mondta azt, hogy a hallgatói jogviszony igazolással is jó. Most melyik az igaz? Köszi előre is.2013. márc. 6. 17:39
1/2 anonim válasza:
Menj be a tanulmányi osztályra és kérj ideiglenes diákot, azt azonnal adnak, azzal lehet de iskolalátogatásival nem.
2/2 anonim válasza:
Jogviszony igazolás nem elég!
Azért mondhatta, mert rövid időre el szokták rendelni, hogy el kell fogadniuk az iskolalátogatásit / hallgatói jogviszony igazolást, de az csak kampányszerűen rövid ideig.
Ami mindig hivatalos, az az "ideiglenes diákigazolvány" amit a TO ad, ingyenes már, és A4-es papírra nyomtatják. Figyelj majd oda, hogy 60 napig érvényes csak a kiállításától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!