Ha valaki felsőoktatási bérlettel utazik, de még csak középiskolás, akkor számít hogy a bérlet érvényes?
Mármint így leírva egészen bűntethetőnek tűnik, és így az igazi kérdés az lesz, hogy pl metrón szólnának-e érte?
Pl, ha valaki véletlenül vette azt, és ki van töltve.
Szerintem ellenőre válogatja. Mivel ugyanannyiba kerül mindkettő, nem kellene olyan nagy problémát jelentenie, hogy most éppen melyiket vetted meg.
Amit tehettél volna, hogy amíg nem volt kitöltve addig némi kezelési költség ellenében kicserélhetted volna.
Igen, figyelj oda, hogy a megfelelő típusú bérlet legyen nálad, ugyanis büntetnek, ha nem az adott diákhoz passzoló típusú bérleted van. Én erősen megkérdőjelezem ennek a gyakorlatnak a helyességét, de van, aki az ismeretségi körömben ràfázott már erre.
Természetesen jóval könnyebb egy ilyen tévedést kidumálni, mint a bliccelést vagy a lejárt bérletet, de erre nem építhetsz.
Nekem fordítva volt, közoktatásit kaptam/használok felsőoktatási helyett.
Ezt kaptam az ügyfélszolgálattól:
"...a tévesen vásárolt, rontott (hibásan feltüntetett igazolványszám) vagy megrongálódott bérlet a BKK pénztáraiban kicseréltethető. A cserénél 250 Ft-os kezelési díjat kell fizetni. Abban az esetben, ha felsőoktatási diákigazolvánnyal közoktatási tanuló bérletet használ, a belső utasításunk alapján 2013. június 30-ig csak figyelmeztetni fogják munkatársaink, júliustól azonban már pótdíjazásra lehet számítani ilyen esetben."
Szóval a te fordított esetedre is ugyanez érvényes.
Szólhatnak érte, de csak figyelmeztetnek, nem büntetnek.
Ha zavar, a kezelési költség ellenében kicseréltetheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!