Azért kirúghatják a buszsofőrt, ha mondjuk este hazament a busszal, de mondjuk rosszul állt be az udvarára és lesz egy csúnya karcolás vagy esetleg horpadás a buszon, mert nekiment a kapu oldalának?
Veled történt? :)
Nekem nincs tapasztalatom, de én úgy gondolom a munka végeztével garázsmenet van, és a BKV (BKK?) elzárt területén hagyva a buszt, szépen hazakullog a sofőr. Tehát ha hazaviszi, tuti kikúrják. :)
#1 Gondolom a Volán társaságok buszvezetőire gondol, nem a BKV-sokra (van ám élet Budapesten kívül is :) ).
Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem kártérítési felelőssége van a buszvezetőnek, azaz a buszban keletkezett károkat részben, vagy egészben saját zsebből kell állnia (már ha a keletkezett kárban a buszvezető felelőssége egyáltalán felmerül). Pusztán egy karcolás, vagy horpadás miatt nem hiszem, hogy elbocsájtanának egy buszvezetőt, hacsak nem egyértelműen szándékos károkozásról van szó, vagy a károkozás amiatt következett be mert a sofőr alkalmatlan volt a vezetésre (pl. részeg volt).
Azért kirúghatják a buszsofőrt, ha
Bármiért!Nincs bebetonozott állás.
ha nem szándékos,akkor hathavi kereseted erejéig tartozol kártérítési felelősséggel.
Egyszer régen mentem egy busszal,a szemből jövő teherautó ponyvájának a zsinórja telibe kapta a szélvédőt,és lett rajta egy csík. A buszvezető nem csinált belőle nagy ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!