Milyen munka szerintetek a kamionsofőri? Csák azért kérdezem, mert én is kamion sofőr szeretnék lenni.
Nekem is ez az álmom, most már lassan végeznék is a jogsikkal, ha nem emelik a korhatárt. Egyébként születni kell rá, a tudás az csak egy dolog, elhivatottság kell, kell az akarás, az álom. Aki úgy ül be az autóba, hogy ez csak egy munka, van benne pénz, de utálja, az nem fogja élvezettel csinálni, pedig lehet úgy is, legalábbis többen ezt állítják:) . Én nem tervezem egy hosszútávú melónak, max 10 év, nekem a buszsofőrség az álmom úgymond, de a kamionozást mindenképp kipróbálom pár évig.
De pár ismerős, aki kamionos az mondta, hogy "nagy álom egy kisfiúnak, rémálom a nagyfiúnak".
8 - 10 napig? Szerencsés kolléga, én voltam már oda 8 hetet is. 4 - 5 teljesen átlagos.
Milyen munka? Az elején érdekes, sok újat lát az ember, de aztán jönnek itt is a szürke hétköznapok. Nem mozogsz, rámegy az egészséged. 12 éve csinálom és már vérnyomás gyógyszert szedek. Nehéz olyan házastársat találni aki kibírja, és még millió buktatója van.
Valaki irta, hogy 10 évig csinálja majd. Persze. Aki elkezdi, jó eséllyel benne is ragad.
Szia!
Én egy kamionsofőr felesége vagyok.
A férjem nem most kezdte, sőt...Neki is ez volt az álma, ma már utálja.Amikor elkezdte nem volt családja,fiatal volt és kihívásokkal teli.Mióta együtt vagyunk és gyerekünk is született azóta minden nap mikor külön vagyunk szenvedés.Neki a szeme ment tönkre pedig még nem is öreg.A túlsúly is probléma mert semmit sem mozog.Bejárta a világot de ez csak addig érdekes még új.Sokszor útszélén alszik a kocsiban, nem tud rendesen fürdeni stb..és nem azért mert nincs rá igénye.A főnök hajtja, neki megfelelni, sokszor nem aludni,kimerülten vezetni.Ha külföldre mész ott nem fognak magyarul hozzád szólni.Minden országban a saját nyelvükön beszélnek.Kézzel-lábbal értetlenkedni.Jó ha angol, német tudás azért van egy pici.Ne csak mutogass.Ő sem tud kiszállni ebből.Van más szakmája de abban keveset dolgozott.Összegezve: ha nincs senkid, irány neki, ha van akkor nézzél valami mást vagy belföld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!