Japánban a buszra hanyadik ajtónál lehet felszállni?

Nem tudom ez a probléma nem fenyeget errefelé.
Viszont hogy ezt a kérdést ne írd ki azt megválaszolom hogy Londonba nem tudsz bliccelni mert elöl kell felszállni és csippanós mágneskártyát lehúzni a buszokon. Nem jöttem rá mai napig hol vesznek olyan buszos kártyát az angolok. Ebből kiindulva szerintem Japánban is hasonló lehet a rendszer.

A japán buszokon (legalábbis amin én utaztam) 2 ajtó van, egy középen, és egy elöl. A középsőnél kell felszállni, leszállásra az első ajtót kell használni - és egyúttal a vezetőnek kifizetni a viteldíjat.
Én nem blicceltem, mivel nem vagyok tapló paraszt, és az országomat se akartam lejáratni.
De szerintem ha fogod magad és kisprintelsz a buszból, akkor nem fog elkezdeni üldözni a vezető bácsi. De hogy külföldiként k*v@ hamar megtalálnak a rendőrök, az biztos :P
Én is olyan buszon utaztam Japánban, aminek 2 ajtaja volt.
A másodikon kellett felszállni, és oldalt letépni egy automatából sorszámot, ami jelzi, hogy hányas megállónál szálltál fel.
Aztán míg utazol, ki kell számolnod a busz orrában levő táblázatból, hogy ha ettől a megállótól utazol az akárhanyadik megállóig, az mennyi pénz, és a végén, mikor leszállsz annál a megállónál az első ajtón, ahogy elhaladsz a sofőr mellett, van ott egy kis átlátszó doboz, és abba kell beledobni a már előre kiszámolt és kikészített pénzt meg a sorszámot.
Bliccelni szerintem ne próbálj meg, mert a japánok k****ra komolyan veszik a szabályokat, és az ember egy életre elvághatja magát előttük egyetlen szabályszegéssel. Nem nagyon tolerálják az ilyesmit, külföldinek meg főleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!