Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Honnan tudom meg hogy melyik...

Honnan tudom meg hogy melyik vonatra kell felszállnom?

Figyelt kérdés
tehát van sok vágány, sok vonat egy megállónál, és nekem Kiskunfélegyházáról kell jánoshalmára mennem Kiskunhalas felé, akkor honnan tudom meg hogy melyikre szálljak fel?
2013. szept. 8. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bemondják, hogy melyik vonat hányadik vágányról indul.
2013. szept. 8. 13:28
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát kijelző nincs, és akkora szokott lenni a hangzavar hogy nem érteni, hallom hogy beszél, de nem értem.

ilyenkor mit tudok tenni?

múlthéten utaztam egyedül, és odamentem a piros sapkáshoz aki a vonatokat fogadja, és attól kértem segítséget, de hát minden alkalommal menjek oda vagy mi? és akkor ő segített de ő sem tudta teljesen pontosan, csak mondta hogy az arrafelé megy amerre menni akarok és üljek fel arra. de mindig ugyanazon a vágányon lévő vonatra kell felszállnom ha mindig ugyanabban az időpontban utazok ugyan oda?

2013. szept. 8. 13:37
 3/8 anonim válasza:
100%

Az állomásépületben nincs kifüggesztett menetrend?

Nincs elektromos kijelző?

Nem érthető, amit a hangosbemondó mond?

Nincs információ, és a jegyárus sem tud mit mondani?

Indul több vonat is nagyjából azonos időben, de mégsincs egyetlen utas sem az állomáson, akit meg tudsz kérdezni?

2013. szept. 8. 13:52
 4/8 A kérdező kommentje:
papír van, de nem lehet rajta eligazodni, legalábbis én nem tudok, elektromos tábla nincs, utas van, pénztáros tud ebben segíteni? hangosbemondóban pont azt nem szoktam hallani ami engem érdekel...
2013. szept. 8. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a világ megérett a pusztulásra...
2013. szept. 8. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Jánoshalmára az a vonat megy, aminek Baja a végállomása. Úgy mondják be, hogy InterRégió vonat, általában a 3. vágányról szokott indulni, de indulás előtt azért kérdezd meg. A peronon van egy információs tábla, ott is ki van írva, az azon lévő információk mindig helytállóak.
2013. szept. 8. 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez komoly, hogy nem tudsz kiigazodni a papír menetrenden? Jesszus...

Nem annyira nehéz az. Van jelmagyarázat is, nem kell fejből ismerned a MÁV jelöléseit. Menj oda fél órával előbb az állomásra, állj a papír elé és addig ne menj el, amíg rá nem jössz, melyik vágányhoz kell menned. Hidd el jobban jársz, ha ezt csinálod, mint azzal, ha valaki már rutinos utazóként megmondja, hová kell állnod. A saját életedet könnyíted meg, ha rájössz a menetrend logikájára, nem pedig mindig másokra leszel utalva.

Ha írni-olvasni tudsz, akkor a menetrend értelmezése sem jelenthet problémát.

2013. szept. 8. 18:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha kijelző nincs is, van akasztós tábla az épület és az 1. vágány között.

De az sem rossz, ha megkérdezed a vonat körül őgyelgő jegyvágóktól.

2013. szept. 8. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!