Mi a véleményetek a buszon a hely átadásáról és át nem adásáról?
Én rosszul szoktam lenni a buszon,ugyhogy nem szoktanmátadni a helyem,nézzenek akármilyen köcsögnek is.
Ha nekem nem adják át azon se vagyok felháborodva.
Persze ha jön egy 9 hós kismama,vagy egy tényleg nagyon öreg nénike akkor felállok,de pl gyerekeknek soha.Azért van a lábuk.
Egyszer jött egy anyuka a kb 9 éves gyerekével és felállított,mert az ő édes pici gyermeke nem tud 20 percet állni.Akkor még fiatalabb voltam nem mertem nemet mondani,ha ma jönnének elküldeném őket a...
én ugy vagyok vele,hogy 99%ban nem adom át
ha picibabával van,akkor igen,amugy nem
melozok,mellette suli,lefáraszt eléggé,nincs kedvem még állni is
főleg nem reggelente
idős néniknek van elég ideje,napközben nincs akkora tömeg,menjen olyankor
bunkoság lehet,de már nem érdekel
régebben átadtam a helyem,soha egy köszönömöt nem kaptam érte...
22/L
Én is azt szoktam, amit az utolsó: a belső ülést választom. Csakis kismamáknak, és járni már alig tudó időseknek adom át. Azoknak az idősebb néniknek nem, akik már alapból sprintelnek fel a villamosra, meg még csúnyán is néznek mellé, mert ha arra van ereje, akkor tud állni pár megállót.
Lehet, hogy tiszteletlenség, de én is nagyon fáradt szoktam lenni. Főleg mikor megyek haza suliból, meg edzésből...
Ja, és azt kihagytam, amit valaki írt feljebb. Amikor már nem csecsemővel szállnak fel, és elvárják, hogy adjam át a gyereknek a helyem. Miért? Én úgy emlékszem, anyukám sosem nevelt így, és nem is kértük el a helyet, mert sosem voltam egy elkényeztetett kis dög, meg bírtam állni annyit.
Ja, és még egy eset, ha valaki törött végtaggal száll fel, annak átadnám, bár nem sok ilyet láttam mostanában.
Errefelé reggelente olyan halkonzerv feeling van a buszon, hogy a legalsó lépcsőért is verekedni kell, nem hogy ülni lehessen. Én ha tehetem mindig behúzódom a forgóba, mert ott nem zavar a buszról leszállók/felszállók áramlása, és neki is lehet támaszkodni.
Kedvencem mikor egy felszállónak utat engedve elengedem a kapaszkodót hogy esetleg elhaladjon előttem, erre lecövekel elém.
Bunkó vagyok paraszt vagyok, de én biza át nem adom idős embereknek. Én fizetek havi 3700-ret a bkvra... az idióta nyugdíjas, aki a csomagját leteszi a megállóban az ülőalkalmatosságra de ő maga nem ül le, meg már a megállótól 50-100 méterre lévő buszon a helyet keresi, ráadásul büdös öregszaguk van (tisztelet a kivételnek), megtetézve azzal, hogy ingyen utazhatnak, hát tőlem ott roskadhatnak meg.
Nem baj, reggeli csúcsban kell utazniuk, mert kell a piacról a friss csirkecomb.
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!