Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV-tól jár büntetés ha csak...

BKV-tól jár büntetés ha csak a nevet es a diakigazolvany szamat jegyeztek fel?

Figyelt kérdés
Megszakadt az intezkedes mikozben jegyezte fel az adatokat , az elso ket mezo lett kitoltve a masodik a nevem volt az elso adat talan az igazolvany szama lehetett
2013. aug. 31. 10:17
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Ííí, ezt jól bebuktad.

A diákigazolványszámból már minden kiderül.

BTW ha rendesen utaztál volna (jeggyel, vagy kitöltött bérlettel), most nem kellene kérdezned.

2013. aug. 31. 10:35
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
a bkv ellenőr nem hatósági személy egy névből meg diák számból nem fognak felkutatni
2013. aug. 31. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Csak hiszed!

Azért vacsi közben elmondanám anyunak, hogy mi volt,

mert jobb most egy tizenhatezret érő pofon mint jövőre

egy háromszázezer forintos.

2013. aug. 31. 10:47
 4/9 anonim ***** válasza:

simán megvan minden szükséges adatod

a KEKKH nyilvántartásból lekérik a hiányzó adatokat, mindössze két adatra van szükségük, amivel minden kétséget kizárólag be tudnak azonosítani, a neved és diákigazolványod száma erre megfelelő

ha a nevedet és anyád nevét írta volna csak fel, akkor abból lehet még akár több 100 is az országban ilyen párosításban, akkor nem tudnak egyértelműen beazonosítani, de az általad említett két adat csak nálad fordulhat elő ebben a párosításban

és igen, a BKK rendszeresen két adatszolgáltatást a KEKKH-től, tudom, mert ezzel foglalkozom

2013. aug. 31. 10:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha aláírtad akkor igen, ha nem írtál alá semmit akkor nincs büntetés.
2013. aug. 31. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:

", ha nem írtál alá semmit akkor nincs büntetés"

Nagyon-nagyon régi tévhit, és még mindig jól tartja magát.

Természetesen nem igaz. Ha igaz lenne, akkor mindenki odaadná az igazolványát és nem írna alá. Maximum egy X-et rajzolna oda.

De természetesen nem így van, így ilyen könnyen nem lehet elkerülni a büntit...

2013. aug. 31. 13:52
 7/9 Napkiraly ***** válasza:
ha nem írtad alá, még kifogásolhatod (mert pl volt jegyed)
2013. aug. 31. 18:06
 8/9 anonim ***** válasza:

" (mert pl volt jegyed)"

?? Ha volt jegyed miért büntetnének meg? Utólagos bemutatás bérletre van...

2013. aug. 31. 19:19
 9/9 anonim ***** válasza:

6-os: Pedig így van bármit is állít a BKV/BKK

Ha nem így lenne akkor én is mehetnék a bíróságra egy kölcsönszerződéssel miszerint te vállalod, hogy adsz nekem 10 millió t-ot X határidőre. Ja, hogy te azt nem írtad alá? Na ugye.

Amúgy meg név diák van csak meg, másnap vagy még aznap szépen írsz egy levelet a rendőrségnek ,hogy leveszett a diákod meg a személyid, mert a tárcádat ellopták és benne volt. Az igazolványokat bedobod egy postaládába. A postás vissza fogja hozni pár nap múlva ,te meg szépen írsz még egyet ,hogy az igazolványok megkerültek a postás visszahozta. Ha meg mégis bünti jönne akkor csatolva a rendőrségtől kapott levelet közlöd ,hogy el volt veszve az iratom ezt jelentettem is és mivel bárki megtalálhatta bárki bliccelhetett vele, mellesleg van tanúm, hogy nem jártam arra aznap.

2016. júl. 11. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!