Segitseg! A vonattal van problemam! Mennyi idom van leszallni?
Elnezest kerek a furcsa kerdesert, de nemreg koltoztem haza kulfoldrol a csaladommal, ahol vonatot nem hasznaltunk. Magyarorszagon, ugy nez ki most vonattal kell atjarnom az iskolaba, ami csak egy megallo. Az lenne a kerdesem, hogy van eleg idom le es felszallni a vonatra? Jegyet hogy vasaroljak?
Tobb dolgot megszeretnek tudni a vonatozasrol, mert felek tole.
Koszonom!
Szia! Nem kell félned semmitől, én is sokáig tartottam a vonatozástól, de mióta gyakran járok vonattal, rájöttem, hogy minden nagyon egyszerű.
Az elvira.hu oldalon tudod megnézni, hogy mikor járnak a vonatok, megnézheted pontosan, hogy hány órakor ér az adott megállóba. Mindig van idő le- és felszállni, emiatt nem kell aggódnod. A felszállás egyértelmű: a kalauz addig nem ad jelet a vonatnak a továbbindulásra, amíg valaki még épp felszáll. Leszállásnál pedig egyszerűen csak oda kell figyelned arra, mikor jön a megállód, esetleg mielőtt beér a vonat, már az ajtóhoz állhatsz, hogy ne kelljen kapkodni. Ha nem alszol el, és nem a megállás pillanatában kezdesz el pakolászni, akkor le fogsz tudni szállni.
Jegyet az állomásokon tudsz vásárolni, de vannak olyan állomások, ahol nincs pénztár/adott időben, amikor te utaznál, már zárva van a pénztár. Ebben az esetben a kalauztól vásárolhatsz a vonaton (de ha van működő pénztár a megállóban, ahol felszálltál, sokszor még akkor is vehetsz a kalauztól, nem szól rád).
A lényeg, hogy a szabály mást mond.
Szóval a szabályellenest ne terjesszétek.
Munkában meg nincs emberség, mert mindenki jól megütheti a bokáját, ha jószivűsködik.
Nem azért pótdíjaz, mert gonosz, hanem mert ez a munkája.
Abszolút nincs félnivalód, a legnagyobb baj, ami megeshet, az a vonat késése :)
Leszállni mindig lesz időd, hiszen ahogyan azt már megírták, a kalauz az utascserét végig figyelemmel kell, hogy kísérje. De ha netán elalszol és nem szállsz le időben, akkor sincs nagy tragédia - kivéve, ha hülye fejjel leugrasz a vonatról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!