Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Első felnőttbérletemet megvett...

Első felnőttbérletemet megvettem, de nem érvényes még, mert van egy is problémám? Mindenre feleljetek, ha lehet. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

BKV bérletigazolványt kell vennem, most tudtam meg. Ehhez megfelel a fekete-fehér igazolványkép?

MÁV felnőtt bérlethez is kell ilyen igazolvány?Mennyibe kerül stb.?

Köszönöm.

2012. nov. 1. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Valóban kell bérletigazolvány, de csak a BKV bérlethez, és ahhoz is csak 2013. január 1.-ig. Az új rendelet értelmében nem fog majd kelleni hozzá, de most még neked kelleni fog!

A BKV bérletigazolványt bármely BKV pénztár elkészíti helyben. Ára 250 ft. Szerintem jó fekete-fehér is, de 3 hónapnál nem régebbi kell. Vagyis legalább ne legyen túl feltűnő, hogy a képen fiatalabb vagy :)

[link]

MÁV bérlethez ez nem kell, ott a személyi igazolvány vagy jogosítvány számát kell felírni rá, és amelyiknek a számát felírtad az utazáskor mindig nálad kell legyen, mert kérhetik. Kérésre az igazolványt is fel kell mutatnod hozzá, hogy a szám egyezőségét ellenőrizzék.

2012. nov. 1. 18:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon korrekt volt a válaszod. Nagyon szépen köszönöm. :)
2012. nov. 1. 18:41
 3/6 kovpet ***** válasza:

Első:

"Valóban kell bérletigazolvány, de csak a BKV bérlethez, és ahhoz is csak 2013. január 1.-ig."

Hú, ez nagyon jó lenne. De nem találok erről semmit, mutass egy forrást róla, légy szíves.

2012. nov. 2. 12:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Kovpet:

Az egyik, az áremeléseket taglaló cikben olvastam. Elém került már vagy 10 ilyen az elmúlt napokban, így pontosan nem tudom melyik. De ha ráakadok újra, belinkelem.

2012. nov. 3. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem pont itt olvastam, de ez a cikk is írja:

[link]

"A teljes árú bérletek januártól a bérletigazolvány helyett személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal is érvényesek lesznek, ezek azonosító számát kell majd a szelvényre ráírni."

2012. nov. 3. 21:52
 6/6 kovpet ***** válasza:

Ó, köszi!

Viszont ez nem jó hír:

Korlátozást jelent, hogy az eseti jegyek (vonaljegy, gyűjtőjegy, metrószakaszjegy, átszállójegy) a tarifa- vagy évváltást követő egy évig használhatók fel januártól, így egy 2012-es jegyet 2013. december 31-ig lehet felhasználni.

Már ha hiteles, ugye. Mert annyi mindent összeírnak :)

De köszi, hogy megkerested!

2012. nov. 3. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!