Első felnőttbérletemet megvettem, de nem érvényes még, mert van egy is problémám? Mindenre feleljetek, ha lehet. Bővebben lent.
BKV bérletigazolványt kell vennem, most tudtam meg. Ehhez megfelel a fekete-fehér igazolványkép?
MÁV felnőtt bérlethez is kell ilyen igazolvány?Mennyibe kerül stb.?
Köszönöm.
Szia!
Valóban kell bérletigazolvány, de csak a BKV bérlethez, és ahhoz is csak 2013. január 1.-ig. Az új rendelet értelmében nem fog majd kelleni hozzá, de most még neked kelleni fog!
A BKV bérletigazolványt bármely BKV pénztár elkészíti helyben. Ára 250 ft. Szerintem jó fekete-fehér is, de 3 hónapnál nem régebbi kell. Vagyis legalább ne legyen túl feltűnő, hogy a képen fiatalabb vagy :)
MÁV bérlethez ez nem kell, ott a személyi igazolvány vagy jogosítvány számát kell felírni rá, és amelyiknek a számát felírtad az utazáskor mindig nálad kell legyen, mert kérhetik. Kérésre az igazolványt is fel kell mutatnod hozzá, hogy a szám egyezőségét ellenőrizzék.
Első:
"Valóban kell bérletigazolvány, de csak a BKV bérlethez, és ahhoz is csak 2013. január 1.-ig."
Hú, ez nagyon jó lenne. De nem találok erről semmit, mutass egy forrást róla, légy szíves.
Kovpet:
Az egyik, az áremeléseket taglaló cikben olvastam. Elém került már vagy 10 ilyen az elmúlt napokban, így pontosan nem tudom melyik. De ha ráakadok újra, belinkelem.
Nem pont itt olvastam, de ez a cikk is írja:
"A teljes árú bérletek januártól a bérletigazolvány helyett személyi igazolvánnyal vagy jogosítvánnyal is érvényesek lesznek, ezek azonosító számát kell majd a szelvényre ráírni."
Ó, köszi!
Viszont ez nem jó hír:
Korlátozást jelent, hogy az eseti jegyek (vonaljegy, gyűjtőjegy, metrószakaszjegy, átszállójegy) a tarifa- vagy évváltást követő egy évig használhatók fel januártól, így egy 2012-es jegyet 2013. december 31-ig lehet felhasználni.
Már ha hiteles, ugye. Mert annyi mindent összeírnak :)
De köszi, hogy megkerested!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!