Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bérlet villamoson?

Bérlet villamoson?

Figyelt kérdés

Van bérletem villamosra. Hogy kell használni? Felszállok, és csak leülök valahova, és max akkor veszem elő ha ellenőr jön? Vagy meg kell mutatni a sofőrnek, mint a buszon?

Tudom, hogy hülye kérdés, se sose utaztam villamoson, haveroktól meg ciki megkérdezni. Illene tudnom 20 éves létemre. Légyszi valaki írja le :(

2013. aug. 25. 21:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok. Sosem utaztam közforgalmú járművön, sem villamoson, sem buszon, sem vonaton. Azt sem tudom, hogy mennyibe kerül az utazás.
2013. aug. 25. 22:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Legalább nem vagyok egyedül.
2013. aug. 25. 22:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Menj a többiek után. Van, hogy az első ajtón lehet felszállni csak - ebben az esetben meg kell mutatni valószínűleg. Más esetben nem szükséges, csak ellenőrnek. Szép is lenne, ha egy nagyon jól kihasznált vonalon egyesével lézengenének föl az utasok és már indulásnál is összeszedne egy jó kis késést.

A bérletre egyébként ne felejtsd el fölírni a diákod/személyid számát.

2013. aug. 25. 22:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. aug. 25. 22:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Melyik város?
2013. aug. 25. 23:02
 6/9 darujev ***** válasza:

Azt kérdezném én is mint az ötös. Ha Budapest akkor felszállsz, leülsz ha van hely, ha jön ellenőr megmutatod a bérleted. Ha teszem azt Miskolc, akkor ott ha jól emlékszem van a villamos elején egy nyíl, ami ha világít elsőajtózás van, de jellemzően azért a villamosnál ritka az elsőajtózás.

Egyes: árakért irány a szolgáltató honlapja, várostól függően: bkk.hu, szkt.hu, dkv.hu, mvkzrt.hu

2013. aug. 26. 07:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Szegedi vagyok.
2013. aug. 26. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Szegeden se kell mutogatni a sofőrnek, csak ha jön ellenőr akkor neki.
2013. aug. 28. 13:32
 9/9 anonim válasza:
Szegeden csak simán felszallsz vmelyik ajtón (ha nem nyílik, neked kell egy gomb megnyomásával kinyitni!)...ha jön az ellenőr, akkor neki megmutatod, a villamosvezetőnek nem kell. Jah és a bérlettel buszon is utazhatsz, de ott általában fel kell mutatni.
2013. szept. 1. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!