Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Repülőgép felszállás előtt...

Repülőgép felszállás előtt miért megy olyan sárga-fekete kockás autó végig a kifutópályán?

Figyelt kérdés

Voltam nyaralni 3 napig Debrecenben a barátomnál és közel lakik a reptérhez,amíg ott voltam nála két gépet is elmentünk megnézni,hogy száll fel és mielőtt a Tunéziai járat felszállt volna a kifutópályán végigment egy sárga-fekete kockás kocsi a tetején villogóval ami a rendőrkocsikon is van pl.,villogott is csak nem szirénázott,villogva végigment,majd lement a kifutópályáról és utána indult meg a gép a másik végéből a pályának és jött a pályán,majd felszállt.

Másnap egy dortmundi járat szállt fel,de akkor nem ment előtte olyan kocsi,hanem a kifutópálya mellett egy fehér mikrobusz ment és mikor a repülő felszállt akkor visszajött a kocsi.

Viszont engem az érdekelne,hogy az előbb említett sárka-fekete kockás kocsi miért ment végig a kifutópályán?

2013. júl. 29. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:
94%

biztonsági okból. megnézik van-e felszállást veszélyeztető valami a betonon, illetve gubbasztanak-e madarak a közelben nagyobb számban.

a veszélyes hulladékot felszedik, a madarakat elzavarják..stb..

aztán szólnak, hogy GO!

2013. júl. 29. 18:49
 2/2 anonim ***** válasza:
90%

Ennek a kockás autónak a tetejére az is fel van írva :FOLLOW ME - mert ez a felvezető autó.

Őt használják akkor is, ha egy gép leszáll, és ez az autó vezeti a gurulóutakon a repülőt a parkolási helyére.

Télen vagy esőben még egy másik autó is végig száguld a kifutón, mert az meg a pálya csúszását méri, mert a pilótának tudnia kell, hogy földet éréskor milyen tapadással kell számolnia, hogy meg tudjon állni. A debreceni futópálya különben 2500 méteres, és 40 méter széles. (van egy másik is, az 90 méter széles, de azt most nem használják.)

2013. júl. 29. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!