Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyibe kerül diákként...

Mennyibe kerül diákként Gödöllőről bemenni Budapestre HÉV-vel?

Figyelt kérdés
Valszeg oda fogok járni egyetemre (Gödöllőre) És érdekel mennyibe kerül egyszer-egyszer bemenni Pestre. Esetleg vonattal olcsóbb Kőbányáig vagy a Keletiig? (Jól tudom, hogy a Kőbányai vasútálloméshiz közel van a Köki a 3as metró egyik végállomása?
2013. jún. 17. 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:
egy út HÉV-vel max 300 forint(diákkal), vonattal max 335 ft szintén diákkal.
2013. jún. 17. 19:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Nézegettem a buszt, az annyi h gödöllőről a végállomástól megy, az is megáll az örsön, szóval lehet még az a legjobb, mert ahogy néztem HÉVre kell két fajta jegy is ez esetben...
2013. jún. 17. 19:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Busszal elvileg 235 akkormazzal jövök ki legjpbban
2013. jún. 17. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:

A hév 185+350 a vonat 375. (Természetesen Forint.)

A vonat Kőbánya-felsőn áll meg, ez elég messze van a Kökitől, de ott megy el a 3-as villamos, ami az Örsre visz, és a 62-es, 28-as, 37-es villamos, ami a Blaha lujza térre visz.

2013. jún. 17. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a nagyállomásról indulsz, jobban jársz ha a MÁV-Start vonatával bemész a Keletibe (gyorsabb, kényelmesebb), onnan meg metróval át az Örsre, ha ott van dolgod :)

(am a fogalmak tisztázása végett a HÉV vonalon is vonat jár :) )

2013. jún. 18. 14:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Tudom, de azt mindenki HÉV-nek hívja nem? :D Egyébként fontosabb az, hogy olcsóbb legyen, mint a kényelem. És busszal ahogy néztem olcsóbb. Azért mondtam az Örst mint uticélt, mert azt a részt ismerem legjobban, onnan már el tudok jutni fontosabb helyekre.
2013. jún. 18. 14:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor ha a kényelemtől és a menetidőtől eltekintünk, ezel at árak vannak Gödöllőtől Budapestig: (a vonatoknál a legolcsóbb járat [személyvonat] 2. osztályának árát írtam]

Teljesárú jegy:

- MÁV-Start személyvonat: 745 Ft

- BKV vonat (HÉV vonalon): 720 Ft

Diákjegy (50% kedvezmény):

- MÁV-Start személyvonat: 375 Ft

- BKV vonat (HÉV vonalon): 535 Ft

Tehát teljesárú jeggyel 25 Forintal olcsóbb a BKV, diákként viszont 160 Forinttal kevesebbért visz el a MÁV-Start, mivel a BKV a Budapesteb belüli szakaszra nem ad kedvezményt (a HÉV vonalak vonatai Budapesten belül helyi tarifával mennek, ezért csak az elővárosi szakaszon van a km övezetes vasúti díjszabás). A busz valamivel olcsóbb (mivel a közút itt nem kanyarog annyit mint a két vasútvonal), de nem túl sűrű a buszközlekedés, rendszeresen ingáztam egy ideig Gödöllőről, de a busz sosem jött össze.

Tehát összességében szerintem a MÁV-Start vonattal jársz a legjobban, diákként olcsóbb is mint a BKV, teljesárú jeggyel meg csak 25 Ft a különbség, ami elhanyagolható. Viszont a MÁV-Start vonaton van klíma, és új vonatok járnak :)

(a "mindenki HÉV-nek mondja" mondattal kapcsolatban két megjegyzés, az egyik, hogy nem mindeki így használja (a vasútnál dolgozók pl.: tudják a különbséget), a másik, meg hogy ami helytelen, azt kerülni kell :) De ez nem nagy probléma, ne vedd kötöszködésnek! )

2013. jún. 19. 10:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezért mondom, hogy busz olcsóbb de lehet elnéztem. Én "vidéki" vagyok nállam van a HÉV meg a vonat :D Tzdom hogy a HÉV is vonat de más az útvonal, más a jegyár stb. Köszi a válaszodat!
2013. jún. 19. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!