Tegnap utaztam Székesfehérvárról Budapestre busszal és
150 Ft-tal több lett a jegy mint előtte kb.2 hete?
Figyelt kérdés
Valami pótdíj vagy mi a franc. Úgy tudtam, hogy csak a gyorsvonatokra érvényes ez. Hazudott a kormány?
És ha pl. csak 20 km-t utazom, akkor is 150 Ft-tal többet fizetek a buszon mert 5 és 100 km közötti a táv? Ez komoly?!
2013. máj. 8. 14:05
1/9 A kérdező kommentje:
És minden távolsági buszjáraton is ez van?
2013. máj. 8. 14:06
2/9 anonim válasza:
Érdekes, hogy arról már hallottál, hogy a MÁV a vonatokon (ha jól tudom) május 15-től bevezeti a pótdíjat, de arról, hogy a Volán társaságok már bevezették még nem hallottál, pedig azt már decemberben bevezették.
2013. máj. 8. 14:19
3/9 A kérdező kommentje:
Milyen decemberben?! Jó párszor utaztam már Pestre busszal ebben az évben, de eddig csak tegnap kellett fizetnem!
2013. máj. 8. 14:32
4/9 anonim válasza:
Hiába hőbörögsz itt, akkor is a Volán-nál már sokkal régebben bevezették ezt, a MÁV-nál pedig még csak beharangozták, május 15-től él az un. gyorsvonati felár.
Eddig olyan buszokkal utaztál, amiken nem voltak ilyen "kényelmi" szolgáltatásai.
Legközelebb pedig nézz utána, ne pampogj itt egy jószándékú válaszolónak, mint amilyen az előző volt...
2013. máj. 8. 16:28
5/9 A kérdező kommentje:
Rohadjon meg mindenki aki ezekre szavazott 3 éve!
2013. máj. 8. 17:16
6/9 anonim válasza:
Válassz olyan buszt, ami nincs emelt szintűként megjelölve a menetrendben! Akkor nem kell pótjegyet venned.
Amúgy meg szerintem is egy rendkívül sunyi intézkedés ez - egy általános jegyáremelés lett volna az elegáns megoldás, vagy a kedvezmények drasztikus átalakítása. Ez így legalább megmutatja a Fidesz igazi arcát...
2013. máj. 8. 17:52
7/9 anonim válasza:
meg van szabva km-enként, hogy mennyi a kiegészítőjegy. [link] itt vannak különben azok a vonalak, amelyikre kell...valamennyire vigasz, hogy még így is olcsóbb valamennyivel, mint ami majd 15-től lesz a gyorsvonati pótjeggyel a vonat. szerintem is kicsit problémás ez, mert a szeged-budapesti vonalon is ez van...igaz, hogy kecskeméttől megy fel autópályára, ergo aki max kecskemétig utazik az nem vesz igénybe "kényelmi szolgáltatást"...emellett a légkondival, meg a wifi elérhetőséggel magyarázták...ehhez képest múltkor hiába fizettem 135 Ft-ot kecskemétig pluszban, majdnem megsültem, és még nem is wifi-s busz volt(de ez már a legkisebb bajom). sofőrt többen kérték, de a jó öreg E95-ösön nem volt jó a légkondi...irónikus...vonaton is ez a baj...a nem létező kényelmi funkciókért is lehet majd fizetni...nincs erre mit mondani...:(
2013. máj. 9. 00:33
8/9 anonim válasza:
fehérvárról pestre alig van olyan busz, ami nem pótdíjas :/ amúgy nem decembertől van, hanem március 15-től szerintem.
eleinte azt mondták, hogy azért vezették be, hogy az emberek a vonatot válasszák...
2013. máj. 9. 15:32
9/9 anonim válasza:
(amúgy menetrendek.hu-n felkiáltójellel mutatják, melyik pótdíjas)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!