Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy Budapesten nincs szükség több metróra, amikor a hasonló méretű Bécsben és Prágában is sokkal hosszabb a hálózat?

Figyelt kérdés

BUDAPEST

terület: 525,09 km2

népesség: 1 740 041 fő

metróhálózat hossza: 31,4 km (a 4-es metróval: 38,8 km)

PRÁGA

terület: 496 km2

népesség: 1 223 368 fő

metróhálózat hossza: 59,4 km

BÉCS

terület: 414,9 km2

népesség: 1 705 080 fő

metróhálózat hossza: 74,2 km

+ Bécsben emellett még kiterjedt S-Bahn-hálózat is üzemel

Tisztán látszik, hogy Budapest a legnagyobb város ezek közül, a metróhálózat mégis itt a legrövidebb, s sokan azt mondják, hogy még ez a rövid "hálózat" is bőven elég ide.

2013. jún. 12. 22:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as meghosszabbításának Káposztásmegyerig északon, délen pedig a Ferihegyi leágazásának megépítése - nos, ennek szerintem volna értelme.

Esetleg még a 4-es meghosszabbítása Újpalotáig (Pólus Centerig)még értelmes volna.

2014. aug. 1. 13:37
 12/12 Quatermain ***** válasza:
100%

Jót derültem a komme... válaszokon. :)

Legendákat hallottam a 4-esről hogy igazából az eleje sem Kelenföld és a vége sem a Keleti lett volna, hogy mi az igaz ebből és bővíteni fogják-e azt nem tudom.

2017. nov. 2. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!