Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Igénybe vehetem valahogy a...

Igénybe vehetem valahogy a diákbérletet így nyáron?

Figyelt kérdés

A nyáron Pesten fogok dolgozni, viszont nem oda járok suliba és nem is a környéken lakom. Tavaly nem problémáztak ezen, pedig a diákomat is megnézték. Amúgy bejárnék, tehát nem Pesten laknék, hanem Pesttől 15-20 kmre, Pesten pedig lenne diák bérletem a többihez. Mondom, tavaly ezen nem problémázott senki, de nem tudom, hogy idén mi lenne?

Van egy MÁVnál dolgozó ismerősöm, ő azt mondta, hogy elég ha pecsételtetek az igazolásomhoz, mert van MÁVtól ilyen igazolásom, mert volt már ilyesmi problémám, csak ott a suli stimmelt, de a lakhelyem nem, mert még csak ideglenes volt a címem. Ő azt mondta, hogy le kell azt pecsételtetni, beírni a címet, ilyesmit, és akkor nem izélnek rajta, de azért sem fognak szólni, hogy egy olyan iskola van a diákomon, ami az ország másik végében van...?

2013. jún. 8. 18:11
 1/6 RedRosa94 válasza:
ha van diák igazolványod 2012/2013 as akkor az szeptember 1 ig jó
2013. jún. 8. 18:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, a Budapest-bérletet azt elvileg meg tudom mindenféle egyéb követelmény nélkül venni, csak sima érvényes diákkal, de vajh a sima diákbérletet is meg tudom-e venni úgy, hogy se nem ott lakom, és se nem arrafelé tanulok? Csak mert a diákbérletet úgy lehet igénybe venni, hogy iskola-lakóhely között.
2013. jún. 8. 18:56
 3/6 anonim ***** válasza:

"de vajh a sima diákbérletet is meg tudom-e venni úgy, hogy se nem ott lakom, és se nem arrafelé tanulok? Csak mert a diákbérletet úgy lehet igénybe venni, hogy iskola-lakóhely között."

Magasnak válaszolod meg a saját kérdésed. Természetesen NEM vehetsz így diákbérletet.

Amúgy a matrica okt 31-ig jó nem szept 1-ig.

2013. jún. 8. 21:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó, csakhogy ez tavaly is érvényben volt, és tavaly egy szót nem szóltak ilyesmi miatt. :-) Gondoltam akkor hátha nyáron máshogy van ez a rendszer...
2013. jún. 9. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem értem teljesen... De mindegy is:D Párom unokatesója volt egyszer hosszabban Pesten(nem Pesti) minden további nélkül vehet pesti diák bérletet. Ő pesttől kb 200 km-re lakik, mégis vettek bérletet. Még a barátnője is.. Mivel van bérletet igy szerintem minden további nélkül vehetsz bérletet. CSak figyelj rá,hogy van közoktatási és felsőoktatási bérlet már_D
2013. jún. 13. 10:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom, a Budapest-bérlettel nem lenne gond, ahhoz nem kell pestinek lennem, csak a bejutással lenne probléma akkor ezek szerint... :/ Ugyanis és Gyömrőről járnék be Pestre, és a kettő között kell még bérlet a Budapest-bérleten felül, de nem tudom, hogy akkor most se nagyon figyelnének oda így nyáron, vagy hogy lenne...? :/
2013. jún. 18. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!