Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » I tip Cukorbeteg vagyok és ez...

I tip Cukorbeteg vagyok és ez fogyatékosságnak minősül, és ugye akinek fogyatékossága van 90%-al utazhat buszon vonaton stb. Hol lehet olyan papírt vagy kártyát vagy nem tudom mit kérni, amivel 90%-al utazhatok a tömegközlekedésen és mi kell ezekhez?

Figyelt kérdés
2009. okt. 3. 09:21
1 2
 11/12 anonim válasza:

Attól is függ, mennyi idős vagy...

A barátom 1-es típusú cukorbetegségben szenved, és jár neki a kedvezmény. Tehát ha még megkapod a magasabb összegű családi pótlékot a cukorbetegséged miatt, akkor 100%, hogy neked is.:)

2009. okt. 3. 19:11
 12/12 majababi válasza:
100%
Az I.tip.diabetes,ami általában gyermekkorodtól végigkísér egy ide vonatkozó Kormányrendelet mellékletében felsoroltak értelmében fogyatékosságnak minősül, elkülönül ugyan az értelmi, látás, hallás stb. fogyatékosoktól.Ezeknek a betegeknek egy létfontosságú szerve nem termeli meg létünk fenntartásához szükséges insulint, igy azt napjában többször mesterségesen viszik szervezetükbe, ennek hiányában nem tudnának létezni. A kakaóra alergiás pedig tud kakaó nélkül létezni. A magam részéről állapotnak csupán a terhességet nevezném, de azt is csak akkor ha problémamentes. Ami pedig a teljes értékű életet illeti, ha teljes értékűnek lehet nevezni, hogy nem azt csinálsz amit és amikor szeretnél, nem akkor fekszel és kelsz amikor szeretnél, nem azt a pályát választod, amit szeretnél, nem azt eszel, iszol és akkor amikor szeretnéd, hanem egész életed a napi ötszöri insulin beadás, vércukor ellenőrzés és az azt kötelezően követő kidekázott kalóriadús, de szénhidrátszegény étkezések függvénye, melynek anyagi oldaláról említést sem teszek, lehet annak teljes, aki nem él ezzel az alattomos betegséggel, mely idővel az egész szervezetedet kész tönkretenni nekem egy 13 éves korom óta beteg, ma 37 éves fiatalembernek, akinek egyetlen káros szenvedélye, súlyfeleslege sincsen és a sport lett volna a mindene, amit csak betegségénél fogva amatőr szinten űzhet, persze csak szoros határokon belül, nekem ez az élet csak akkor lesz teljes értékű ha visszaáll 1988.április 15-e előtti állapotom, amikor nem kevesebb mint 30-as vércukorral vettek fel a gyermekklinikára.Egy jó tanáccsal szolgálnék egy betegtől, mert nem állapot, hanem csak betegség lehet az, ami gyógykezelés (insulin) nélkül halálos, nem az őt megillető jogos támogatást kell irigyelni, hanem a felsoroltak mindegyikét. Köszönöm édesanyámnak, hogy fenti válaszadásban segítségemre volt.
2012. jún. 13. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!