Ebből lehet valami bajom?
Figyelt kérdés
Két napja elkapott egy ellenőr a metróból kifelé mert lejárt pár napja az ideiglenes diákigazolványom. Nekem ez teljesen kiment a fejemből úgyhogy amikor kérte hogy megnézze nyugodtan átadtam neki. Mondta, hogy lejárt, próbáltam kérni hogy engedjen el, elfelejtettem hogy lejárt. Amikor mondta, hogy csekken fizetném be vagy helyszínen ott hagytam, csak a lejárt ideiglenes diákom nála maradt. Azóta kértem új ideiglenes diákigazolványt, bementem befizetni a 2000 forintot de mondta az ügyintéző nő hogy semmit nem talál, nem büntetett meg végül. Viszont ugye ott van nála az ideiglenes diákigazolványom. Olyan lehetséges, hogy egyszer gondol egyet és kiküldet csekket?2013. máj. 17. 12:29
1/5 anonim válasza:
ha nem írod alá a papírját akkor nem tud mit kezdeni a te diákigazolványoddal
2/5 anonim válasza:
Szerencsére már régen elmúlt az amikor elég volt nem aláírni. Ha nem ír alá, nem ismeri el a pótdíj jogosságát és ezzel lemond az utólagos bérletbemutatás lehetőségéről.
3/5 A kérdező kommentje:
"Szerencsére már régen elmúlt az amikor elég volt nem aláírni. Ha nem ír alá, nem ismeri el a pótdíj jogosságát és ezzel lemond az utólagos bérletbemutatás lehetőségéről."
Na jó, de akkor ez hogy van? Ha egyszer felírja egy ellenőr az adatokat akkor naponta küldözgetheti a csekket? Mert ugye aláírás nem szükséges, bizonyítsa az ember, hogy nem járt arra..
2013. máj. 17. 15:35
4/5 anonim válasza:
Sokkal egyszerűbb: az igazolványaid hivatalosan nálad vannak. Ha netán ellopják köteles vagy rendőrségi feljelentést tenni. És a feljelentéssel igazolhatod, hogy nem te rendelkezel már az igazolványok felett mert régen ellopták őket.
Ha nincs feljelentésed, akkor bizony az a te igazolványod, és te ott is voltál...
5/5 A kérdező kommentje:
Ez nyilván így van, csakhogy ha leírja az adatokat az is elég, mivel nem kell az aláírásom, ezért félek kicsit most. Azt meg nem hol tudnám bejelenteni hogy elveszett az ideiglenes diákom? Az csak egy A/4-es papír, kb olyan, mint egy iskolalátogatási.
2013. máj. 17. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!