Mi lesz a kettes metró szerelvényeivel?
A jobb állapotú vonatok mennek az M3-ra, néhány tartalék is marad az M2-re, a többit első körön megpróbáljàk más üzemeltetőnek eladni f
(szkeptikus vagyok...), második körben fémhulladékként értékesítik. Lesz muzeális célra megőrzött szerelvény vagy kocsi is. A vízipókokból nyilván vagy le kell állítani pár kocsit az eltérő vonathosszok miatt, vagy átalakítani őket/más 81-es szériájú kocsikat.
A 81-es szériájú kocsik (tehát a duplalámpás és a 2 vízipók) már a Kőér utcai járműtelepen vannak, tudomásom szerint újítgatják fel(alkatrészcsere,új üléshuzatok), hamarosan forgalomba állnak az M3-on..
A kocsiszám miatti problémát(M2-5 kocsis, M3-6 kocsis) a vízipók esetében ismereteim szerint úgy fogják megoldani, hogy egy hagyományos 81-714-es kocsit átalakítanak..Az, hogy ezek beépített AVR-rel vagy segédvezetővel fognak-e futni arról nincs tudomásom..
Az Ev típusú kocsikból a csupán a 100-as pályaszámút hagyják meg ami az ún. Tamara(100-104) egyik vezérlőkocsija..Ezt a kocsit valamikor el fogják szállítani a szentendrei tömegközlekedési múzeumba ahol gondolom együtt rohad majd tovább a Ganz G2-tes metróval..
Az Ev/a típusú kocsikból meghagynak 3 szerelvényt tartaléknak tehát ezek feltehetően maradnak a Fehér úti járműtelepen..Pályaszám szerint:130-124,150-149,165-169
Az Ev3-as típusú szerelvényekre hasonló sors vár mint az Ev-kre...
5. vagyok..
Még annyit fűznék hozzá, hogy amelyeket kivontak a forgalomból azok közül lesz néhány amelyet meg fog venni(vagy már megvett) valami elvetemült metrófan, így lesz még azért pár túlélő..:)
5. és 6. vok ismét..
Ez még fontos lehet:
Délután írtam pár sort,és sejtelmesen felvetettem valami hírt az Ev metrókkal kapcsolatban...azóta több forrásból is megerősítették,ezért megosztom veletek is.Gondolom,sokan örülni fognak!
Szóval:
Május közepén(pontos dátumot nem tudtak mondani/írni)újra forgalomba állnak a régi Szovjet szerelvények a 2-es vonalon,hogy az utazóközönségtől méltóképpen elbúcsúzzanak!
Mindenki készítsen majd képeket,mert a következő fotóversenyre majd azokkal a képekkel kell nevezni!
A hírt osszátok,akár az oldalt is meg lehet osztani,minél több internetező jusson infóhoz az ilyen történéssel kapcsolatban!
Előre is köszönöm!
Forrás: Budapesti Metró
". Ilyen válságos helyzetben csak azt nem értem, miért nem állítják újra be a G2-t. Az lehet, hogy sokszor lerohad, de a 3-as legkorszerűbb szerelvénye, és legalább nem gyullad ki."
15-20 éve nem volt üzembe helyezve. Az összes gumi és kopó alkatrészt cserélni kellene, szét van rohadva a kábelezése, minden egyéb berendezése.
Ennyi idő állásban pl. a kondenzátorok is kiszáradnak, cserére szorulnak. Kb egy fél alstom ára lenne az, hogy forgalomba álljon, és az sem lenne üzembiztos közlekedés.
Megérné szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!