Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen vonatot láthattam ma...

Milyen vonatot láthattam ma Mosonmagyaróváron?

Figyelt kérdés

Ma kb 11 és 12 óra között a mosonmagyaróvári vasútállomáson egy különleges vonat ment át. Nem állt meg, nem is lassított, csak annyit mondtak be, hogy a vágányon vonat halad át. Utasokat nem láttam rajta.

V43-as mozdony húzta. Személyvonat lehetett, mert csak személykocsikból állt, de ezek a kocsik nagyon régiesek voltak, először az Orient expressz jutott eszembe róla, hogy lehet, hogy az.

Aztán 1 óra fele Hegyeshalomban is láttam, akkor ott állt az egyik vágányon, nem is volt kiírva, hogy valahova menne.

Milyen vonat lehetett ez?

2013. ápr. 25. 23:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Talán külföldi vonat, amit szállítottak az országunkon keresztül.
2013. ápr. 26. 00:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet Ausztriába vitt ki régi kocsikat valami nosztalgia vonathoz.
2013. ápr. 26. 01:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Szombaton Haydn névvel expresszvonat indul Burgenland tartomány központjába, Eisenstadtba.

Szintén hétvégén a MÁV-Nosztalgia és a Bakonyvasút közös gőzvontatású nosztalgia gyorsvonatot indít, amivel Budapestről Veszprémen át Győrbe (és vissza) lehet utazni.

(Ezeket a MÁV-Vonatösszeállítás honlapján olvastam.)

Gyanítom, ezért láttál régi, nosztalgia személykocsikat. :)

2013. ápr. 26. 02:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: ezek a vonatok Budapestről fognak indulni, így nem hiszem, hog ezek stokkját látta volna a kérdező Móváron.
2013. ápr. 26. 06:01
 5/9 anonim ***** válasza:
ha már ott gurultak el az orrod előtt,akkor a mobiloddal lekaphattad volna,és úgy könnyebb lenne azonosítani,
2013. ápr. 26. 07:27
 6/9 anonim válasza:
a máv vett új mozdonyokat..
2013. ápr. 26. 07:32
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es, igen, az lehet. Bár el tudom képzelni, hogy Ausztriából is kap az összeállítás kocsikat.
2013. ápr. 26. 13:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Mobillal nem tudtam volna lefényképezni, mert rossz a fényképezőm, másrészt meg kb 15 mp volt az egész és el is ment.

Tényleg valami nosztalgia vonat lehetett, mert egyből az Orient expressz jutott eszembe amikor megláttam, meg ilyen régies étkező kocsi is volt rácsatolva.

Amúgy a kocsijai sötétzöldek és feketék voltak.

2013. ápr. 26. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:

valószínűleg a MÁV-Nosztalgia egyik expresszvonatát láttad :)

"Személyvonat lehetett, mert csak személykocsikból állt" ugyan csak apróság,de ez a mondat nagyon nem helyes. Például az expresszvonat is személykocsikból áll, mégsem személyvonat :) gondolom személyszállító vonatot akartál írni

2013. ápr. 26. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!