Belém köthet a kalauz a vonaton? (tovább)
Hű, de tapló megnyilvánulásod van, hallod! Mindenki hülye csak te nem? A kalauz meg bunkó, akivel még nem is találkoztál? Te meg nem tudsz leírni 4 mondatot anélkül, hogy hemzsegne a helyesírási hibáktól?
Legrosszabb esetben ráírod arra a szerencsétlen szelvényre mindkét azonosítót. És valóban megkülönböztethetnéd a MÁV-ot és a BKV-t is egymástól.
Írj jobbat telefonról! ;)
1) Köszönöm, hogy tájékoztattatok arról, hogy a BKV és a MÁV két különböző cég, erről eddig nem tudtam...
2) Ha nekem rossz a helyesírásom, akkor nektek a szövegértésetek. Az OH megkért mindenkit, hogy A BÉRLETRE - bármely közlekedési vállalatról legyen is szó - az oktatási azonosító számát írja rá.
3) Igen, az a kalauz, aki képes lenne ezért belém kötni, bunkó. Hadd ne kezdjem el sorolni, hogy milyen dolgokért próbáltak már többször is megbüntetni. Nemcsak engem, hanem más, olyan embereket is, akik tisztességesen megveszik a bérletüket/jegyüket, és nem bliccelnek. Ennek ellenére azért a pár forint prémiumért némelyik még a tulajdon anyját is megbüntetné.
4) ha mindkét azonosítót ráírom, akkor rám foghatják, hogy valaki másnak a bérletével utazom. Ez olyan, mintha valaki beírna az ellenőrzőjébe egy ötöst az egyes mellé. Csak a tanár teheti meg. Köszönöm a hasznos válaszokat! ;)
Ne túráztasd magad. A MÁV jegyvizsgálóknak ki van adva, hogy minden olyan bérletre írt azonosítót el kell fogadni, amit a diák oktatási intézmény igazolványával (értsd: diákigazolvány) igazolni tud.
Így a MÁV részéről ráírható az OM kód és a diákigazolvány szám is.
Ettől függetlenül tényleg tahó vagy, mert lebunkózol egy ismeretlen embert, akivel még nem is találkoztál. Csak azért, mert esetleg merészel szabályosan dolgozni...
Én is tudnék neked történeteket mesélni, hogy mikkel próbálkoznak egyesek, hogy párszáz forintot megtakarítsanak... Ne csodálkozz, hogy már edzettek a kalauzok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!