Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van InterCity (IC) 2. osztályú...

Van InterCity (IC) 2. osztályú jegy is?

Figyelt kérdés

Az elvira.hu-n azt láttam, hogy van sima 1. osztály, sima 2. osztály, IC 1. osztály és IC. 2. osztály?

Tényleg lehet IC 2. osztályú jegyet venni?

Nézzétek meg a linket:

[link]

2009. szept. 20. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet. Az elso osztalyon allithatoak az ulesek, es kb. ennyi :)
2009. szept. 21. 00:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát ez nem sok, ha tényleg csak ennyi.

Ezért kár volna többet fizetni.

Biztos hogy hülye kérdés, de az IC-kocsik nem fülkések. Van elég hely az üléseken illetve a lábunknak? Nem vagyunk beszorítva nagyon?

2009. szept. 21. 00:14
 3/8 anonim ***** válasza:
4%
IC csak egyfajta van. Másodosztályű jegyet kell venni, meg mellé helyjegyet. Első osztály csak a gyorsvonati részben van, oda nem kell helyjegy. Azok fülkés kocsik. Igen, van elég hely. Csomagokat meg fel lehet tenni a fejetek fölé.
2009. szept. 21. 00:20
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
ja és ez amúgy úgy van, hogy pl. a Győr felé közlekedő IC-n van I. és II. osztály, de a Szeged felé közlekedő IC-n vannak sima gyorsvonati kocsik, ahova nem kell helyjegy, de ezek elég lepukkantak, és vannak az IC kocsik, amik kultúráltabbak, és ide kell a helyjegy, de nincs külön IC I. és II. osztály.
2009. szept. 21. 00:24
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

IC kocsiban is van elsőosztály, és van másodosztály is.

Az árkülönbözet nem az "IC első- és másodosztály" miatt van, hanem ugyanúgy sima másod- vagy elsőosztályú menetjegyet veszel, plusz az IC miatt pótjegyet, amelynek az ára viszonylat- és osztályfüggetlen és 360 Ft-ba kerül.

2009. szept. 21. 00:25
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Akkor miért van az, hogy az online jegyvásárlásnál is lehet külön venni IC I. és II. osztályú jegyeket ill. az elvira.hu-n is úgy írja?

A kérdésnél beraktam egy linket egy képről, az pont ezt mutatja, légyszi nézzétek meg!

Köszi!

2009. szept. 21. 00:27
 7/8 A kérdező kommentje:

00:25-ös hozzászóló:

Köszi, most már értem.

Az előbbi kommentem amikor küldtem még nem olvastam el amit írtál.

2009. szept. 21. 00:42
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
Azért van külön 1. és 2. osztályú helyjegy, mert helyre szól, és gondolom nem akarsz 1. osztályú menetjegy vásárlásakor 2. osztályú helyjeggyel a 2. osztályba ülni.
2009. szept. 21. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!