Miért nincsen normálisan busz?
Sajnos mindenhol ez megy, faluba ritkábban indítanak járatot mert kevesen élnek ott és egy társaságnak sem érné meg a fenntartása egy olyan járatért amin maximum 10 en utaznának. Én is faluban lakom, elég kicsibe, de itt legalább óránként van járat, azért mert olyan helyen van ahol egy főút köt össze két nagyobb várost, és egy megyeszékhelyt, és errefelé több járat is keresztül megy, viszont ami a szomszédban van falu kb akkora mint a miénk, oda már kevesebb busz megy mert nem a főútvonalon van, nincsen arrafelé nagyobb város, csak messzebb egy másik főútvonalon, ahová ritkábban indítanak mert nem éri meg ezen keresztül indítani. Lakik ott egy ismerősöm és ő is reggel 5 kor megy el dolgozni úgy hogy már 6 órakor bent van pedig 7-től kezdődik a munkaideje, és délután 3 kor végez és csak 5 órakor megy busz vissza, ezért oldotta meg azt hogy eljön a faluig ahol lakunk, és inkább átszáll a vonatra ami viszont indul innen igaz hogy az is sok idő, de még mindig 40 perccel hamarabb ér haza, mintha busszal menne.
Régen indult a faluból egy kisebb busz odafelé, óránként, de megszüntették pontosan azért mert kb 3 ember használta a járatot, és így hol érte meg nekik. És már a vonat járatot is ritkították, és még fogják is.
Ez maximum akkor érné meg ha van arra igény hogy hamarabb induljon és legalább napi 10-15 utas várható, akkor talán indítanának egy kisebb buszt arrafelé, de ehhez kérvényezni kell a társaságot, meg elég ha pár napig nincs utas akkor rögtön megszüntethetnék, szóval ezt bonyolult összehozni.
Hát ha kérványezitek, akkor talán. De ha belegondolsz, a volánnak nem igazán éri meg. Hány olyan utas is lenne azon a buszon, aki nem bérlettel menne? Hát valószínűleg nagyon kevés...
Amúgy tudom miről beszélsz. Én is egy kicsi faluban vagyok. Igaz, hogy 2 olyan város között, amik között gyakran járnak buszok, de sajnos szinte mindegyik másik irányba megy...
A falumtól a 2 legközelebbi város 25 (nevezzük most A városnak) illetve 35 (nevezzük most B városnak) kilóméterre van ellentétes irányban. Felsorolom a buszaim. x-szel jelölöm azokat, amik csak hétköznap mennek és y-nal, amik csak a hetek első iskolai előadási napját megelőző napokon:
A városba a buszaim oda: 6:10 10:30 13:10xy 15:50 19:08
A városból buszaim haza: 7:25 11:00x 13:20 15:30x 17:00 18:30y
B városba buszaim oda: 4:20 5:50x 6:30 7:00x 07:55 10:00y 12:00 13:52 14:40x 16:40y 20:20x
B városból buszaim haza: 05:30 05:40 09:40 13:00(sulis napokon) 14:40x 15:00 16:00x 16:00y 16:30x 17:00x 18:00(hétvégén) 18:30 19:00
A városba járok suliba, és ha 5 órám van érem csak el a 13:20ast. Ha 6 órám van 13:45től várok 15:30ig. Illetve reggel beérek 07:00ra a suliba, hiába kezdek csak 8kor...
Én falumban csak egy busz megy 14 órakor.
Hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!