Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szolnokon utaztam, az ellenőrö...

Szolnokon utaztam, az ellenőrök megbüntettek, mert jogtalanul vásároltam diákjegyet. Mi történik, ha egyáltalán nem fizetek?

Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 15:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szépen kamatozik a tartozás, majd egyszer csak jön egy párszázezres csekk, ha nem fizetsz jönnek a behajtók, és visznek mindent ami nem a tiéd. Szóval fizesd be, mert csak szarul jöhetsz ki ha nem teszed meg. És máskor ne csalj, akkor elkerülöd ezeket a kellemetlen pillanatokat.
2013. márc. 1. 15:27
 2/14 A kérdező kommentje:
Életem során 5 bkv büntetést halmoztam fel, mind elévült :) Vajon ez is el fog? Önkormányzathoz tartozik a cég, szerintem igen. Tapasztalat?
2013. márc. 1. 15:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Tényleg ennyire jó érzés taplónak lenni? Egyébként egy büntetés elévülési ideje 5 év, szóval ne legyél biztos a BKV-s lógásokban :P
2013. márc. 1. 15:55
 4/14 anonim ***** válasza:

Szeretném jelezni, hogy a BKV bűntetések már nem évülnek el. Mikor szerezted őket?

Én befizetném, mert tényleg kamatozni fog és egyszer csak a végrehajtótól fog jönni a levél. Ha azt nem veszed át, el fog jutni a bíróságra, ahol a követelést a bírósági végrehajtó fogja érvényesíteni. Én sem hittem, hogy szórakoznak minden ember ügyével, amíg nem láttam, hogy működik ez.

2013. márc. 1. 15:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem évül el, majd meglepődsz ha dolgozni kezdesz és ránézel a fizetési papírra hol a 33 % ?! És a büntetőkamatokkal több százezres lesz az összeg amit évekig nyögsz. De te tudod örülj neki amíg tudsz, hogy milyen fasza gyerek vagy és nem tudnak megbüntetni...
2013. márc. 1. 15:56
 6/14 A kérdező kommentje:
bkv-n kb. 10 éve büntettek, azóta mindig van nálam jegy, ha szükséges. Nem menősködni akarok, csupán inkább anyámnak adom oda a büntetés árát. Dolgozom, egyébként a behajtónak semmi dolga nincs sem a jövedelmemmel, sem a cuccaimmal, mivel csak hivatalos végrehajtó által kibocsájtott eljárás szerint lehet cselekedni. Kérdéses mely végrehajtónak adnak tovább. Bkv-tól 5 büntetés végett 4 év késlekedéssel jött egy ügyvédtől levél, 82 ezer ennyi idő elteltével a végleges befizetendő. Hanyagoltam, akkor még iskolás voltam. Ez történt 3 éve, azóta csönd. Felszólástás, miegyéb nuku. Kérdéses egy szolnok megyei büntetés mennyire ér utol pesten?
2013. márc. 1. 16:02
 7/14 A kérdező kommentje:
az általatok kitalált többszázezres hülyeséggel hagyjatok, nem becsléseket, paraszti túlzásokat várok, hanem saját tapasztalatot, jártasságot.
2013. márc. 1. 16:05
 8/14 anonim ***** válasza:

"nem becsléseket, paraszti túlzásokat várok, hanem saját tapasztalatot, jártasságot." Bocs, ha mi becsületesek vagyunk, és ezért nincs büntetésünk.

Mint már írták, 5 év az elévülési idő, és mivel 3 éve kaptál felszólítást, a következő 2 évben bármikor jöhet bírói végzés, és a 82000 kamatostul már bőven van 100000 is.

"Dolgozom, egyébként a behajtónak semmi dolga nincs sem a jövedelmemmel, sem a cuccaimmal, mivel csak hivatalos végrehajtó által kibocsájtott eljárás szerint lehet cselekedni." És ha az a végrehajtás hogy a fizetésedet zárolják? Tényleg ennyire nehéz befizetni, ha már lebuktál?

2013. márc. 1. 16:14
 9/14 A kérdező kommentje:
igen, szívem :)
2013. márc. 1. 16:16
 10/14 anonim ***** válasza:

Aki privátot írt annak itt válaszolok!

Az üzenete: "Mutass egy paragrafust amelyben ez szerepel. Nem tudsz? Akkor ne találd ki a fa..ságaid. Takaríts, mosogass el, főzzél, tűnés a gép elől!!"

Paragrafus nincs rá. Régen a BKV nem feltétlen járt el kellő hatékonysággal, nem minden ügy lett átadva ügyvédi irodáknak. Ma gyakorlatilag kijelenthető, hogy, ha személyi igazolvánnyal igazolja magát valaki, akkor a bűntetés alól nem tudja magát kivonni. Nem fog a BKK 5 évet várni. Befáradsz a BKK-hoz készségesen válaszolnak. Lehet többet tudok az egészről, min Te kedves barátom, aki lop! Mert, hát a szolgáltatás ingyen használata az lopás.

Egyébként meg a barátodnak, édesanyukádnak, barátnődnek mondd, hogy végezzen házimunkát!

2013. márc. 1. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!