Azt olvastam, a MÁV-nál, hogy kerékpár szállítása esetén legalább 30 nappal előbb meg kell venni a jegyeket. Lehet így is?
Ez szerintem hülyeség. Ha teszem azt túrázni megyek, akkor nem tudom, hogy mikor érek el az adott célba. Lehet, hogy defekt jön közbe, kicsit félrenézem a térképet, stb.
Azt is hallottam, hogy nem szükséges jegyet venni, az utolsó vágány hátuljában szállítható fejenként 1 kerékpár ingyenesen. Ez igaz?
Egyik sem igaz. Nem kell előre megvenni a kerékpárjegyet, és a kerékpárszállítás sem ingyenes hanem fizetős.
Azonban az igaz, hogy ha nincs kerékpárszállító kocsi akkor a vonat első és utolsó peronján lehet 2-2 bringát vinni, kivétel 1.o. kocsi és feláras vonatok. (Egyes feláras vonatokon van kerékpárszállító kocsi!)
"Ilyen csak úgy véletlenül nem szokott lenni,hanem,ha egy nagyobb társaság szeretne biciklit utaztatni,azt 30 nappal korábban meg kell rendelni"
Menetrend szerint is közlekednek bicikliszállító kocsik, nem kell ahhoz társaság.
És 30 nappal sem kell előre bejelenteni, sokszor ha 1-2 nappal előre szólnak, és van kocsi, és el is tudjuk küldeni, akkor el szoktuk fogadni a kocsi megrendelést.
Ha nincs kerékpárszállító kocsi, akkor ingyenes a bicikliszállítás, vagy akkor azt a jegyvásárlásnál külön jelezni kell?
A bicikliszállítás semmilyen esetben sem ingyenes. Minden vonaton első és utolsó kocsijában szállítható 2-2 kerékpár, kivéve: pótjegyes vonat, 1. osztályú kocsi, az esetben, ha 1. osztályként közlekedik, amennyiben az 1. oszt kocsi 2. osztályként közlekedik, akkor abba is szállítható kerékpár.
Ezenfelül pótjegyköteles vonaton is szállítható, ha a menetrend tartalmazza ezt.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!