Utazásaitok során a tapasztalatotok szerint a Volán vagy a MÁV szokott többet késni?
Egyértelműen mindenki a MÁV-ot fogja mondani. Ott van infrastruktóra a megállóban ott bemondják a késést, szinte azonnal feltűnik már 1-2 perc is. Volánnál sok megállóban a maximális infrastruktúrát az út mellé leszúrt tábla jelenti...
Nekem eddig jóval több bosszúságot okozott a volán a meg nem álló busszal, zsebre dolgozó sofőrökkel, késésekkel, nulla megállókkal mint a máv...
Hat évig jártam Volán-busszal dolgozni. Majdnem mindig pontos volt, persze egy busznál 5 perc késés szerintem normális.
Vonattal 19 évig jártam munkába, majdnem mindig pontos volt (Borsod megye!)
Mindkét esetben voltak kivételek nagy hó, váltólefagyás, vezetékszakadás, ónos eső miatt.
Viszont: 4-szer voltam vonattal a Balatonon az utóbbi 6 évben, és a négy közül két alkalommal egy órát késett hazafelé a vonat.
#8: Ilyet már én is tapasztaltam, egyszer 2 perccel korábban elindult a sofőr a végállomásról, valaki éppen elérte az utolsó pillanatban, és a sofőr még el is magyarázta, hogy azért indul hamarabb, hogy az atzonos időben (de persze máshova) induló busszal ne kelljen a megállókban egymást kerülgetniük (városon belül még együtt mentek). Arra nem is gondolt, hogy valaki esetleg le is késheti, és azon a vonalon ő volt aznap az utolsó busz.
Egyszer vonaton is tapasztaltam ilyet, egy azóta már bezárt kis mellékvonalon, ahol 3-4 utasnál több nem volt az adott szakaszon, bjött a vonat 10 perccel a mementrendi idő előtt, és várakozás nélkül menesztették is tovább, szerencse, hogy hamarabb kint voltunk az állomáson, érdekes lett volna, ha megjelenek, hogy az 5 perc múlva induló vonatra kérek jegyet, az meg már elment, visszahívták volna vajon? Az is utolsó vonat volt aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!