Mi kell ahhoz, hogy buszsofőr lehessek?
Azt hallottam, hogy kell hozzá egy minimum 2 éves B kategóriás jogsi. Ha megvan, 24 évesen mehetek C kategóriára, onnan pedig egyből D-re - itt az első kérdés: tényleg nem kell akkor gyakorlat? Úgy tudom, hogy - régen legalábbis így volt - kell 2 év teherautó-vezetés tapasztalat.
Aztán mondták, hogy le kell tennem a PÁV II-t és a PÁV III-at is. Ez így korrekt? Valóban ennyi kell ahhoz, hogy buszsofőr lehessen valaki? És mindez tényleg akár 1-1,5 millió forintba is fájhat?
Kérem, hogy hozzáértők, esetleg buszsofőrök válaszoljanak! Előre is köszi! :)
Sok minden kell, jogsik, vizsgák, nem csak PÁV.
Mire elvégzed simán benne lesz 1 millióba, vagy többe is akár, ezért van kevés fiatal buszsofőr, csak az megy annak aki tényleg azt szeretné csinálni, régen jobb volt, úgy halottam a volán fizetett egy csomó vizsgát, most már nem fizet, persze a sofőröket keresik.
Én 2008 ban szereztem a "D" kategóriámat :))
160 ezer volt mindennel együtt elötte már rtendelkeztem PÁV 1,2,3. al tehát nem kelett..
És GKI nem tudom most hogy van nekünk akkor szerencsére nem kelett papir alapú Belföldi Szolgáltatói Buszvezetői vizsga volt az ilyen 15 - 20 ezerbe volt meg ! :)
2013 szeptemberig még jó utána továbképzés GKI valami ilyet halottam róla! :)
A két én nem kell...
Én 21 évesen szereztem meg elötte már volt A,BE,CE,TR kategóriám
Igaz hogy meg volt a 2 én de nem kért senki számon CE ből a vizsgán vezettem utoljára annyira nem is érdekelt csak unalomból csináltam meg inkább meg a cél a busz volt! :))
Sok sikert! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!