Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért büszkék az emberek...

Miért büszkék az emberek arra, hogy lopnak? (Tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés
Kérdés adott.
2013. jan. 24. 18:57
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Mielőtt a kérdést áthelyeznék másik topicba,kifejezetten,szándékosan ide szántam.

Szerintem abszurd,hogy egyesek itt úgy mesélik a bliccelésüket a BKV-n,mint ha ők hősök lennének,és az ellenőrök a szemetek,mert a lopást próbálják kiszűrni.

Itt Szolnokon 380 egy jegy.mégsem bliccelek sosem.

Nem vagyok gazdag sem,mielőtt jönne a felvetés,csupán nem bírná a gyomrom,hogy lopjak.

Nekem vidékinek kell fizetnem azt,amit a pesti ellop.Persze,lehet jönni azzal,hogy bezzeg a fejesek.Ez is egy szolgáltatás,melynek ára van,mi nem érthető ezen?

A BKV helyében olyan rendszert csinálnék,hogy a busz amikor elindul automatikusan lezáródjon a lyukasztási lehetőség,majd csak a köv. megállóban lehessen.

2013. jan. 24. 19:00
 2/18 anonim ***** válasza:

Kicsi OFF

MENNYI !!!! Szolnokon már 380 a jegy B@sszuskulcs azért lehet kapni 1 lityó benzint

2013. jan. 24. 19:05
 3/18 A kérdező kommentje:
Annyi.És itt annyiból max 5-7km-t teszel meg,de pesten a 320ft-os jegyre panaszkodnak,amiből megtesznek tizen km-eket.
2013. jan. 24. 19:11
 4/18 anonim ***** válasza:
72%

Debrecenbe 400!

És pont ezért. Hogy ha a városon belül akárhova megyen busszal (és nem is mehetek akárhova, csak amerre a busz),

ha autóval megyek, abból a hazaútra is futja a 400 Ft-ból.

Én is néha megyek busszal, és igenis sajnálom rá a pénzt, mert rohadt drága, és pont erre gondolok, hogy ez pont egy liter benzin. De ki szoktam fizetni. Pedig nem lenne muszály, mert itt úgy koptatod le az ellenőröket, ahogy akarod.

2013. jan. 24. 19:12
 5/18 A kérdező kommentje:

Én értem,hogy marha drága,de akkor meg lehet gyalogolni,vagy tekerni.

A kedves 2. írta,hogy Debrecenben 400ft a jegy,és ha felszáll fizet.Akkor miről beszélünk?Milyen drága is pesten a 320 ft......

Mellesleg a munkahelyem és a lakhelyem között van 15km.

Távolsági jegy ára:365ft

Helyi jegy:380ft

Én döntöttem,hogy nem szállok fel helyijáratra,gyaloglok 30percet.Nekem nincs bajom az ellenőrökkel.Valyon miért?

2013. jan. 24. 19:19
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

mert a sok városi betonypatkány inkább elissza vagy cigizi a jegy/bérlet árát,minthogy megvenné azt.utána meg azért rí a szája,h b*zi ellenőr megbüntetett,k*csög sofőr nem nyitta ki az ajtót és nem bírtam elhúzni a belem,vagy sz@r a busz nem fizetek de azért a p*csámat meresztem rajta,vagy nem akarom az igazgató zsebét tömni.legyünk jóhiszeműek,tegyük fel,h nem nyúlják le a pénzt.de könyörgöm akkor sem tudnak rendes buszt venni,ha senki nem fizet!egy kis matematikai logika se ártana némely embernek.

bocs a durva szavakért,de tényleg én rendesen megveszem a volán bérletét évek óta,csak felment bennem a pumpa.ja és akinek nem inge ne vegye magára.

2013. jan. 24. 19:20
 7/18 anonim ***** válasza:
54%

már Budapesten is 350

és sok autóbusznál van olyan, hogy csak első ajtón lehet felszállni, aminek nagyon örülök

de a megváltást majd csak a chipkártyás rendszer hozza el, addig bizony a sok nyomoronc senkiházi patkány tróger bliccelni fog, és amekkora suttyók, büszkék is lesznek rá...

2013. jan. 24. 20:16
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

Én megveszem a bérletet és szabályosan utazok (szintén szolnoki vagyok), de az igazság az, hogy egy kicsit megértem azokat, akik ezt nem teszik meg (vagy legalábbis nem mindig). Egy pár megállón át tartó, legjobb esetben néhány kilométeres útra szerintem is pofátlanság háromszáz akárhány (de inkább 400) forintot elkérni. Én azt gondolom, hogy éppen, hogy a jegyek árának csökkentése tudná visszaszorítani a bliccelést, ha 200 forint lenne a jegy, én nem hiszem el, hogy nem vennék a mostaninál többen (esetleg annyival többen, hogy még a bevételük is nagyobb volna a mostaninál).

Ja, hogy miért büszkék erre az emberek? Ezt nem tudom. Bármennyire is pofátlanul drága az utazás, ennél jóval pofátlanabb dolog még kérkedni is azzal, hogy valakinek nincs jegye. De persze büszkék magukra, hogy milyen bátrak és megszegik a szabályokat.

2013. jan. 24. 21:12
 9/18 loupsolitaire válasza:
50%

Szerintem meg inkább blicceljen a sok suttyó, mint gyalogoljon. Így legalább megvan rá az esély, hogy megbüntetik őket, ami plusz bevétel.

A büszkeség pedig a rendszer "kicselezéséből" ered; okosnak, ügyesnek érzik magukat. Pont, mint az adócsalók, maffiózók, politikusok stb. esetében.

2013. jan. 24. 22:29
 10/18 Napkiraly ***** válasza:
42%
Egy évben egyszer szállok marhaszállítóra, de akkor is bliccelek, nem fogom megvenni egy liter benzin áráért a fecnit, hogy utazzak 3 megállót, aztán átszálljak valami másra, ahol újabb fecni kell. Arról nem beszélve, hogy visszaútra ugyanennyi, ez mondjuk 1600 forint egy pár kilométeres útra. Lehet lepontozni.
2013. jan. 24. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!