Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van egy nem érvényesített...

Van egy nem érvényesített Debrecen - Pest jegyem, visszakaphatom az árát?

Figyelt kérdés
Ma utaztam fel, de az ellenőr nem vett észre. Visszaválthatom a (még 3 napig érvényes) jegyet Pesten, vagy csak Debrecenben lehet?
2013. jan. 1. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Hogy akarod visszaváltani ha már nem ott vagy?

Amúgy meg egy napon belül váltható vissza és akkor csak ha blokkja is megvan vagy kértél számlát.

2013. jan. 1. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Csak Debrecenben. De ha utaztál minek váltanád vissza?
2013. jan. 1. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Csak a kiinduló állomáson válthatod vissza (ami a menetjegyen is szerepel) az érvényességi időtartam alatt. Természetesen nem a teljes összeget kapod vissza, hanem levonnak belőle némi kezelési költséget.

Számla nem szükséges, blokkot pedig ha jól tudom, akkor nem is adnak külön, tehát az sem kell (maga a menetjegy a "blokk").

2013. jan. 1. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

2-es. Én megválaszolom neked. Azért mert ilyenek vagyunk mi magyarok. Egy normális országban senkinek eszébe se jutna ilyen.

Itt viszont az a módszer működik, hogy ha nem lett kezelve a jegy, az azt jelenti, hogy visszakérhetem az árát. Úgy kell nekik, miért nem végezte az emberük jól a munkáját?! Az se számít, hogy a szolgáltatást igénybe vette, tehát igazából nem is jogos a menetjegy árának visszakérése.

Persze általában pont az ilyen emberek szidják a Máv-Start Zrt. által nyújtott szolgáltatásokat, de abba még véletlenül sem gondolnak bele, hogy ez mind veszteség a cégnek és többek között ezért nincs pénz normális szolgáltatás nyújtására (a politikai tényezőket most nem keverném ide).

2013. jan. 1. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Max pont neked #4-es!

Nyilván én is tudom miért akarja visszaváltani, de egyszerűen hihetetlen... Ez olyan mintha az üres Milka csoki papírt vinné vissza a boltba, hogy akkor tessék visszafizetni... :(

És egyetértek, amíg ilyen mentalitás uralkodik senki ne várjon gyökeres változásokat :(

2013. jan. 1. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nem vett észre? Elbújtál a klotyóban vagy mi? :D
2013. jan. 2. 02:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Csibész koromban én is eljátszottam ezt egyszer, de most már azt mondom felnőtt fejjel, hogy így csalni ocsmány dolog. Ha leutaztad a jegyen feltüntetett távot, ne akard már visszaváltani, a visszaváltást ugyanis arra az esetre találták ki, ha elővételben megveszed a jegyet és valamiért mégis le akarsz vagy le kényszerülsz mondani az utazásról vagy egy részéről. Itt nem ez a helyzet.
2013. jan. 2. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!