Mik ezek az "IC" vonatok Egerbe?
Ezek IC-gyors hibridek, Szegedre már régóta ilyenek mennek. A gyorsvonati részbe nem kell helyjegy.
Nekem is kicsit furcsa, hogy ha nem vagy elégedett a kapott szolgáltatással, akkor miért nem érdeklődsz erről a szolgáltató legközelebbi képviselőjénél - jelen esetben a kalauznál?
Ugyanis ha tényleg nem volt olyan szàmú kocsi a vonatban, mint ahová a helyjegy szólt és más emelt komfortfokozatú kocsiba sem ülhettél át, akkor bizony a kalauz által kiállított igazolás alapjàn visszajárt volna a komfortdíj és talán a helybiztosítás díja is.
Egyébként erre érdemes odafigyelned a jövőben is, mert egyre több a hibrid IC, amely vegyesen továbbít pót- és helyjeggyel igénybe vehető, emelt komfortfokozatú kocsikat és sima gyorsvonati kocsikat is, melyekbe nem kell pót- vagy helyjegy. Szeged és Eger felé egész évben ez a rendszer, a Balatonra pedig nyaranta mennek ilyen vonatok.
Ha egy kicsit jobban megnézted volna, azon a kocsin a 31-es alatt egy ilyen tábla volt kitéve:
Ezzel elég egyértelművé válik a helyzet :)
Legközelebb inkább kérdezz bátran, ahelyett, hogy volánnal mész. Néma gyereknek anyja sem látja a fától az erdőt.
A volánnál is felszállhatsz az ellenkező irányba tartó buszra, ha nem figyelsz oda vagy nem tájékozódsz :)
Én egy ilyen hibriddel utaztam pár éve a Balatonra, és vettem pótjegyet, mert féltem, hogy nem lesz ülőhelyem. Az IC kocsi egy ócska vagon volt, és nem működött benne a légkondi, úgyhogy átmentem a sima részbe, azóta nem veszek pótjegyet.
Ami viszont azt illeti, hogy legközelebb busszal utazol, kedves kérdező, tudatom veled, hogy a távolsági buszjáratokra pótdíjat vezettek be december 8-tól, és ez a pótdíj kábé annyiba kerül, mint egy IC-pótjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!