Budapestről Vácra busz?
Sziasztok!
Budapestről szeretnék Vácra utazni, de nem tudom pontosan hogy megy. Ez távolsági busz vagy milyen? Gondolom a BKV bérlet nem jó, szóval akkor a buszon kell kérnem jegyet Vácig, mint a rendes távolságin, vagy hogy megy ez És mennyibe kerül?
Köszönöm a válaszokat!
Ahogyan előttem is írták, inkább utazz vonattal.
A [link] keresőjébe beütöd, hogy Budapest - Vác (érintve Göd) és kidob neked rengeteg találatot. Azokon a vonatokon érvényes a Bp. bérlet is, így oda fele, csak 560 Ft-ot kell fizetned a bérlet mellé (Vácig kérsz kiegészítő jegyet, Budapest bérlet mellé).
Harkonnen:
szerinted, miért ajánljuk a vonatot? Talán azért, mert a 300-as busznak, kb. 33 megállója van, a vonatnak meg csak 11 (Bp. és Vác /végállomás/ között). Ebből is látszik, hogy a busz, elsősorban, nem arra való, hogy leutazzák Bp. - Vác távot, hanem arra, hogy akinek a 2-es úthoz közel van dolga (ott lakik, oda jár be munkába, stb.), ne kelljen vonatoznia. Én tudom, mert mindkettőt kipróbáltam.
Szívesen!
Remélem nem akkor lesz probléma vonattal, amikor utazol!
A vonatot ajánlom én is, a zónázó pl. nem áll meg Vácig, így 25 perc alatt odaér. A busz ilyet nem tud. A BKK-bérleted Rákospalota-Újpestig érvényes (akkor is, ha nem áll meg ott a vonat, hanem áthalad), jegyet automatából vagy pénztárból illetve online vehetsz.
Megjegyzés annak, aki nem érti, miért nen lehet jegyet venni a buszvezetőtől Újpest-Városkapunál: így lehet elejét venni a maxizásnak (persze csak valamelyest) és gyorsítja a beszállítást is.
# 9:
akkor legyen több helyen is jegyeladó automata. Én nem nagyon járok sárga busszal, ezért is, fura volt nekem az, hogy elküldött a vezető jegyet venni. Aki nem mindig használja, legalább tájékoztatnák a helyszínen, hogy az automatából vehetsz csak jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!