Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki meg tudná ezt nekem...

Valaki meg tudná ezt nekem mondani?

Figyelt kérdés

Üdv. mindenkinek. A kérdésem az lenne, hogy egy vonat jegy x helyről y helyre mennyi ideig használható fel, mert egy régebben használt jegyre rávan írva az érvényességi ideje, de ezt nemtudom pontosan értelmezni.

Értem ez alatt pl, hogy egy Budapest - Győr menettérti jegynek az érvényességi ideje. Meddig használható fel?

2009. aug. 15. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Aznap amíg nincs lepecsételve kalauz által .
2009. aug. 15. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha egy útra szóló jegy, akkor 100km alatti távolságnál első nap kell utaznod. (vagyis megkezdened az utazást) Ha 100 km feletti, akkor később is utazhatsz vele. (az érvényességi időn belül)

Retúrjegy esetén némileg "lazábbak" a szabályok.

Amúgy most is rá van írva a jegy aljára.

2009. aug. 15. 19:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Szóval Bp-Győr között a jegy két napig érvényes, a retúrjegy meg 30 napig. Bármikor utazhatsz velük, amíg érvényesek.
2009. aug. 15. 19:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! szóval nemkell két jegyet vennem. Az a lényeg, mert kb 500km lesz az út odavissza.

Na, mégegyszer köszönöm!!

2009. aug. 15. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!