Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Diákbérletről mit lehet...

Diákbérletről mit lehet leolvasni?

Figyelt kérdés
Lehetséges leolvasni a diákbérletről azt, hogy én nem csak hogy hányadikán, de hány órakor vásároltam azt meg ?
2012. nov. 13. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik szolgáltatóról van szó. A BKK jegyei és bérletei pl. tartalmaznak olyan egyedi azonosítót, amelyet beolvasva egy központi adatbázisba bekerül az adott jegy vagy bérlet eladási időpontja. Ez vissza is kereshető természetesen.
2012. nov. 13. 23:41
 2/6 anonim ***** válasza:
A MÁV és Volán gépi bérletein is egyértelműen szerepel.
2012. nov. 13. 23:56
 3/6 A kérdező kommentje:
BKV diák havibérletről van szó, amit az eladó néni/bácsi egy tömbről tép le, majd nyomja rá a dátumot . Itt egy kép arról a bérletről, amiről én beszélek :) : [link]
2012. nov. 14. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt sorszám alapján megállapítható, melyik tömbből származik a bérlet és a napi elszámolásokból kiderül, melyik nap mely sorszámú bérleteket adták el.

Másrészt a hálózatba kötött pénztárakban leolvassák a QR-kódot és egy adatbázisban tárolják, mikor melyik sorszámú bérletet adták el és hol. Nem tudom, hogy minden pénztár be van-e kötve a rendszerbe, talán az alvállalkozói kasszák nincsenek, ám gondolom ezekben manuálisan rögzítik a sorszámot és az eladás pontos időpontját.

2012. nov. 14. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Szabad kérdezni, miért olyan fontos ez?
2012. nov. 14. 11:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Barátomnak 16ezret kell fizetnie most már, mert 5perccel a büntetés után vett bérletet.Nem akkora baj, csak ne informálják félre az Ellenőröket, és így az utasokat.

És ezért érdekelt engem, hogy lehetséges-e órára pontosan leolvasni a bérletet.De megoldottam azzal, hogy oda adtam az én bérletemet, mert 16ezer az sok.És köszönöm a válaszokat !:)

2012. nov. 14. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!