Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A metronál kezelt jegyről...

A metronál kezelt jegyről milyen módon olvassák le hogy mikor szálltam fel és hol? Egy példa számsoron keresztül bemutatnátok?

Figyelt kérdés

2012. nov. 11. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

Akinek szükséges az ért hozzá, és tudja olvasni.

2012. nov. 11. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Állomáskódok segítségével megállapítható, hol szálltál fel, az időpont pedig emlékeim szerint egyértelműen szerepel.
2012. nov. 11. 19:53
 3/5 eddiboy ***** válasza:

Egy példa számsor: 903563 08191223.

Az első három számjey azonosítja aaz állomást, ezen belül a konkrét jegykezelő készüléket is (pl. 901-912 az Árpád-híd jegykezelő készülékei. A következő 3 számjegy valami számomra ismeretlen azonosító. A végén lévő 8 számjegy pedig a konkrét időpont (kettesével: hó-nap-óra-perc).

Tehát a példa számsor megfejtése: Árpád-híd, augusztus 19. 13 óra 23 perc.

A régebbi, a jegy hosszában nyomtató nagyobb méretű jegykezelők (jellemzően 3-as metró készülékei) szünetet hagynak az első 6 és az utolsó 8 számjegy között, könnyű a dátumot kiolvasni, az újabb, keresztbe nyomtatók a betűnagysággal és vastagsággal variálnk, az utoló 4 számjegy az óra-perc pl. vastagabb, könnyen kiolvasható.

A buszokon-villamosokon-trolikon lévő jegykezeőknél az első 5 számjegy a készülék azonosítója, utána rögtön az időpont jön, így egy számjeggyel rövidebb sort nyomtatnak, mint a metrónál lévők.

Ja, és nem vagyok BKV ellenőr, csak közlekedésbarát, ezt mind magam következtettem ki a jegyek alapján, amiket mindig elteszek utazás után.

2012. nov. 12. 11:32
 4/5 anonim válasza:
az árpád híd állomáskódja 641-647
2014. jún. 11. 16:05
 5/5 eddiboy ***** válasza:
Való igaz, én emlékeztem rosszul, viszont a 7 kód kevésnek tűnik, vagy ezek csak az egyik irány jegykezelői? Tudod esetleg a többi állomás kódját is? Nincs véletlenül róla egy listád? Kíváncsi lennék rá, van-e benne valami logika, vagy csak kiosztották ahogy jött.
2014. jún. 24. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!