Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van egyes autóosztályok...

Miért van egyes autóosztályok árában 2-4x-es különbség annak ellenére, hogy külsőre nagyon hasonlítanak? Példa: CL és E coupé. SL és SLK osztály.

Figyelt kérdés
Egy magamfajta laikus nem ismeri fel külsőre a különbséget. Mi indokol ekkora árkülönbséget?
2012. nov. 4. 14:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Én Merci-rajongó és egyben tulajdonos is vagyok. (S osztály)

Azért vannak jelentős árkülönbségek (újkori árat figyelembe véve) az említett modellek között mert más célközönséget céloz meg és mást nyújt maga az autó.

Pl: Alsó közép kategória: A osztály

Felső közép kategória: C osztály

Felső kategória: E osztály (én az Slk-t ide sorolom)

Luxus kategória: S osztály, Cl, Sl.

A lényeges különbségeket nem a külsőségekben kell keresni. Mondjuk a C és E osztály között vételárban kb.3-3,5M ft a különbség. Az E osztály éppen ezért sokkal csendesebb, jobb az anyagválasztás az utastérben, kényelmesebb, hangszigeteltebb, tágasabb.

Ugyanez a összehasonlítás igaz az E és az S osztály viszonylatában is.

Ha egy slk-t és egy sl-t hasonlítasz össze akkor is.

Mondom mindezt úgy, hogy régebben egy E 270cdi-m volt most pedig egy S osztály...

Ha teheted próbálj ki egy CL-t vagy egy S-t! (életre szóló élmény)

2012. nov. 4. 15:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Ohh, örülök, hogy egy rokonlelket találtam. Bármelyik gyártóhoz tévedek, mindig a Mercedeshez térek vissza. Tulajdonképpen vehetnék most is autót, de még egy ideig nem fogok.

Hozzám egyértelműen a coupék illenek, a 90-es évek S coupéját imádom(w140), de haladni kell a korral, ezért a 2000 körüli CLK-kban gondolkodtam, mert nekem nem kell nagy motor. Inkább a hosszú motorháztető fontos. Természetesen, amikor már anyagilag jobb leszek, elviselem majd az 5 literes motort az új cl-en is. :)

Visszatérve a témára:

az új E coupé induló ára 11.5m ft, míg a CL induló ára 37m. Ez a hatalmas különbség tehát a presztízst, az anyagminőséget és kidolgozottságot takarja?

2012. nov. 4. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:

"az új E coupé induló ára 11.5m ft, míg a CL induló ára 37m. Ez a hatalmas különbség tehát a presztízst, az anyagminőséget és kidolgozottságot takarja?"

Röviden, tömören: Igen

Egyébként pont most éri meg használt autót venni. Az árak a béka segge alatt vannak.

Mindig a Mercedesnél lyukadsz ki? Ez nem véletlen... Egy CLK tökéletes választás egyébként.

Mercifórum, ha érdekel :) : (én is tag vagyok!)

[link]

Még valami ami nagyon fog tetszeni: Ha a cappuccinódra szoktál fahéjat (süteményre porcukrot) szórni akkor itt az ideje, hogy azt mercedes jel formában tedd!!! :) Írd be a Google-keresőjébe, hogy B66955218 és nézd meg a képeket. (ez a fahéjszóró forma gyári Mercedes cikkszáma!)

Tőle tudod beszerezni a cikkszám alapján: keszthelyipeti@gmail.com vagy tel: 06 30 201-5222. Ő meg tudja neked rendelni a központi raktárból (pár száz ft )

Tudom ez már kicsit beteges de ajánlom, hogy vegyél egyet. Baromi jó! :)

2012. nov. 5. 09:32
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

:)

2012. nov. 5. 13:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez jó volt :)
2012. nov. 5. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!