Hogyan lehetek mozdonyvezető a MÁV-nál? Lehetek csak egy érettségivel?
Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 20:26
1/10 anonim válasza:
Külön képzésen kell részt venned + vasutas családból kell származnod.
2/10 anonim válasza:
Hülyeség hogy vasutas család kellene hozzá.
Nagyon-nagyon komoly protekció viszont kell...
3/10 anonim válasza:
Érettségi és egy szakma, vasas, villanyszerelő. Azután a mozdonyvezető képzés.
De nagyon kevés a felvétel.
4/10 anonim válasza:
Mondanak valamit, valóban kell a protekció, és valóban jobb ha van vasutas a családban, de nem feltétlen kell hogy az legyen.
Az tény hogy kell hozzá szakma nem tudom a pontos nevét, meg nagyon jóban kell ott lenned a fejesekkel is, mert sosem tudhatod mi fog rád várni.
5/10 anonim válasza:
Nem kell hozzá szakma! Elég egy sima érettségi. Viszont a protekcióval kapcsolatban igaza van a többi válaszolónak...
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Ha a leendő apósom mozdonyvezető, az jó protekció??
2012. nov. 5. 15:19
7/10 anonim válasza:
Valami előnyöd van,de rendes protekcióhoz csak a fejeseknél jutsz.
8/10 anonim válasza:
Ha pedig mégse lenne protekció.. Irány külföld!
Üdv.: Egy női mv
9/10 anonim válasza:
Külföld? Olyan nyelvtudás kell hozzá,hogy 2 évig az adott nyelven tanulod a kőkemény fizikát,jelzési és forgalmi utasításokat,stb. Valamint természetesen állampolgárnak kell lenned az adott országban. A németek és az osztrákok nem nézik jó szemmel,ha bevándorló vagy,tehát ebben a 2 országban az esélyed 0.
10/10 anonim válasza:
Én csak "hobbi mv" vagyok, amolyan volunteer train driver egy heritage railwaynél.. Nem lehetetlen! Nyilván sok energiát bele kell fektetni, ahogy itthon is. Sok emberről hallottam aki külföldre ment mv-nek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!