Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek vonaton, lehetség...

Megbüntettek vonaton, lehetséges? (lent)

Figyelt kérdés
Ideiglenes diákkal utaztam, nem volt nálam a személyim, ezért kb tízezret kellett a vonaton kifizetnem. Azt mondta a kalauz, ha ne fizetem ott ki, akkor ha leszálltam, a rendőrségnek kell szólnia. Ez tényleg így van?
2012. okt. 30. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy a büntetés mennyire volt jogos.

Ezt viszont igen, ha nem vagy hajlandó kifizetni a helyszíni büntetést és a személyig./lakcímkártyát se adod át, akkor valóban rendőrt hívnak és még nagyobb szarba kerülsz.

2012. okt. 30. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
az ideiglenes diákigazolványnál elméletileg kell lennie egy fényképes kis papirnak, hogy a kártyát te használod.. ah az nálad volt, akkor nem kérhette volna a személyit
2012. okt. 30. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

2012. február 8., szerda 13:58

|

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell felmutatniuk a diákoknak a kedvezményes vasúti közlekedéshez az év elejétől – közölte a MÁV-Start.

h i r d e t é s

Megváltozott a diákigazolványok kiállítását és felhasználását szabályozó jogszabály, ez érinti a vasúti kedvezményekre vonatkozó előírásokat is.

Amíg az igényelt diákigazolványok nem készülnek el, az oktatási intézmények a diák kérésére egy – a kormányrendeletben meghatározott adattartalmú, eredeti aláírással és bélyegzővel ellátott, sorszámozott – igazolást ad ki ideiglenes diákigazolvány helyett, amely a diákigazolvánnyal egyenértékű és hatvan napig érvényes. A vasúti utazáskor a tanulói kedvezményhez a jegyvizsgáló csak ezt az igazolást fogadhatja el.

A Máv-Start Zrt. hozzátette: a január elseje előtt kibocsátott ideiglenes diákigazolványok a feltüntetett érvényességi időig felhasználhatók.

Ha a tanuló nem a rendeletben meghatározott igazolással vette igénybe a kedvezményét, tizenöt napon belül a jegyvizsgáló által megírt utasleadási lappal, és a kedvezményre jogosító, utólagosan kiállított igazolással együtt forduljon a MÁV-Start ügyfélszolgálatához.

2012. okt. 30. 15:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, személyazonosságod megállapítása érdekében hívhat rendőrt a kalauz vagy közterületfelügyelőt is. De ez sokszor a vonat és az utasok várakoztatását is jelenti, így nem mindig alkalmazzák. Ám ha mégis, akkor adott esetben a népharaggal is szembe kell nézz.
2012. okt. 30. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!