Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha vonattal akarok közlekedni...

Gyuribacsika kérdése:

Ha vonattal akarok közlekedni és már megvan a jegyem ki kell mennem az állomásra és honnan tudom majd, hogy melyik az én vonatom?

Figyelt kérdés
Sosem vonatoztam még és nem tudom, hogy valahová kivan írva mint a buszokra szokott lenni, hogy honnan hová közlekedik ?Hogy véletlenül se rossz vonatra szálljak?

2012. szept. 26. 11:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Legjobb, ha odamész az információhoz, megmutatod a jegyed és megmondják, hányas vágány:)
2012. szept. 26. 11:44
 2/14 A kérdező kommentje:
A vágányok pedig tuti kivannak írva a sínek felett, mármint a száma?
2012. szept. 26. 11:46
 3/14 anonim válasza:
Ha egy kicsit felszereltebb az állomás, akkor valamilyen hirdetőtáblán ki van írva az aktuális vonatindulások, és ott látni fogod, ha nincs ilyen, akkor a jegypénztárban megmondják, és a vágányok száma pedig biztosan ki van írva a vágányok felé, vagy mellé.Jó utazást!
2012. szept. 26. 12:05
 4/14 anonim válasza:

Ha nagyobb az állomás, általában van egy elektromos kijelző, ahol az épp induló és érkező vonatokról mutatnak mindent infót, ami csak kell, a vágányok pedig meg vannak számozva.

Kisebb állomásokon pedig a hangosbemondóra is hagyatkozhatsz.

Általában minden megállóhelyen vannak fehér és sárga színű, méteres papírtablók kitéve, melyek felsorolják az összes járatot, beleértve, hogy mely vágányról szoktak indulni, és mely napokon járnak. A sárga jelöli az induló vonatokat.

Általában egyébként, ha megnézed, mikor indul a vonatod, akkor arra többen is várnak. Ha a vonat késik, bemondják a hangosban.

Végső esetben mehetsz az információs pulthoz, vagy megkérdezhetsz egy kalauzt.

2012. szept. 26. 12:10
 5/14 10 deka farhát ***** válasza:
Mondjuk, ha mondanál egy konkrét állomást és utazási irányt, sokkal célzottabban tudnánk segíteni...
2012. szept. 27. 09:59
 6/14 A kérdező kommentje:
A konkrét célirányra is sort kerítünk, de először is azt megtudja mondani valaki, hogy a Pesti pályaudvarokon akár a keletire akár a délire gondolok, a vágányok megvannak számozva, vagy honnan tudni melyik vágány hányas, esetleg valaki vágányszámozásról tud linkelni nekem képet ?
2012. okt. 1. 18:16
 7/14 10 deka farhát ***** válasza:
Meg van számozva, de ne haragudj, te tényleg ennyire hülye vagy? Máskülönben honnan tudná az utas, hogy melyik vágányhoz kell mennie?
2012. okt. 2. 15:17
 8/14 anonim ***** válasza:

[link]

Láthatod, hogy felül is ki van táblázva, ill. minden vágánynál van szám.

2012. okt. 2. 21:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm Lemon a képet, na most a képen bal oldalt látszik felül a táblán a számozás hogy: 1-6 , de akkor alatta közvetlenül miért a 7-es szám van ? Vagy azt mutatja a nyíl mellette, hogy balra előre kell menni arra van az 1-6-ig, itt elöl meg maga a 7-es ?
2012. okt. 4. 11:57
 10/14 10 deka farhát ***** válasza:

Mert ha a nyíl írányába mész, akkor eljutsz az 1-6 vágányokhoz. Egyébként ott a 7. mellett a 6. vágány is, csak nem fért rá a képre.

Hjaj.

2012. okt. 5. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!