Vidékiként milyen lehetőségeim vannak, hogy a BKV-nál dolgozhassak?
"Sajnos már a jelentkezésnél igazolni kell a budapesti lakcímet."
Ezt vajon honnét szedted? Ha igaz lenne az hátrányos megkülönböztetés a vidékiekkel szemben, az ombudsmannak lenne min csámcsognia!
Én miért nem találtam semmi erre utaló szöveget a hirdetésben?
F E L H Í V Á S
A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Villamos Forgalmi Főmérnöksége felvételt hírdet
villamos-járművezető tanulói munkakörbe
az alábbi feltételekkel:
- betöltött 20. életév
- 8 általános iskolai végzettség
- orvosi alkalmasság (EÜ 2, a BKV Zrt. által megbízott orvosi kft. vizsgálata alapján)
- folyamatos munkarendhez biztosított, lakcímkártyával igazolt, bejelentett (állandó vagy ideiglenes) lakcím
- érvényes személyi igazolvány
- TAJ kártya
- Adó kártya
- erkölcsi bizonyítvány
A felvételnél előnyt jelent:
- érettségi, vagy magasabb iskolai végzettség,
- gépész, elektromos, autóvillamossági szakképzettség,
- "B" kategóriás jogosítvány
A tanfolyam lebonyolításáról valamint a járművezetői munkakörről részletes felvételi tájékoztatót tartunk, melyen a megjelenés a későbbi felvételhez szükséges.
A következő tájékoztató időpontjáról az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni:
461-6500/25122
Én is hasonlón gondolkozom.Én is vidéki vagyok,a jelentkezésben nem írtam lakcímet.
Egy ismerősöm azt mondta,hogy a BKV-nak van szolgálati lakása.Gondolom,hogy ezt lehetne használni,munka után,mikor szabadnapos vagy,gondolom hazamennél a családodhoz.
Sajnos nem engednek, hiszen feltétel, hogy pl. villamos vezetőként 3:30-kor a kocsiszínben legyél vagy majd végzel 0:40 -kor. Ha nem Pesten laksz kb. lehetetlen ilyen időpontokra beérkezni.
A másik, hogy tessék elfelejteni a BKV szolgálati lakásokat, a BKV munkásszállót, ugyanis, ami még maradt azokat a költséghatékonyság jegyében fel fogják számolni.
A másik sajnálatos tény, hogy jelen helyzetben a BKV-hoz csak erős protekcióval (az nem az, hogy ismerem látásból a villamosvezetőt és szóltam neki, hátha segít) lehet bejutni. 1300 körüli jelentkezés érkezik pl. villamosvezetőnek, 30-at vesznek fel.
Ezen felül nagyon nagy felelősség, egyre kevesebb megbecsülésért, de sok siket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!