Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vidékiként milyen lehetőségeim...

Vidékiként milyen lehetőségeim vannak, hogy a BKV-nál dolgozhassak?

Figyelt kérdés
Troli-, metró-, villamos-, fogaskerekű vagy HÉV vezető szeretnék lenni. Sajnos már a jelentkezésnél igazolni kell a budapesti lakcímet. Hogyan válthatnám valóra az álmom?
2012. szept. 15. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérj meg ismerőst jelentsen be Bp.-i lakcímre.
2012. szept. 15. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:

"Sajnos már a jelentkezésnél igazolni kell a budapesti lakcímet."

Ezt vajon honnét szedted? Ha igaz lenne az hátrányos megkülönböztetés a vidékiekkel szemben, az ombudsmannak lenne min csámcsognia!

Én miért nem találtam semmi erre utaló szöveget a hirdetésben?

F E L H Í V Á S

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Villamos Forgalmi Főmérnöksége felvételt hírdet

villamos-járművezető tanulói munkakörbe

az alábbi feltételekkel:

- betöltött 20. életév

- 8 általános iskolai végzettség

- orvosi alkalmasság (EÜ 2, a BKV Zrt. által megbízott orvosi kft. vizsgálata alapján)

- folyamatos munkarendhez biztosított, lakcímkártyával igazolt, bejelentett (állandó vagy ideiglenes) lakcím

- érvényes személyi igazolvány

- TAJ kártya

- Adó kártya

- erkölcsi bizonyítvány

A felvételnél előnyt jelent:

- érettségi, vagy magasabb iskolai végzettség,

- gépész, elektromos, autóvillamossági szakképzettség,

- "B" kategóriás jogosítvány

A tanfolyam lebonyolításáról valamint a járművezetői munkakörről részletes felvételi tájékoztatót tartunk, melyen a megjelenés a későbbi felvételhez szükséges.

A következő tájékoztató időpontjáról az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni:

461-6500/25122

2012. szept. 15. 21:11
 3/8 Napkiraly ***** válasza:
ne írj címet a jelentkezésbe
2012. szept. 15. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is hasonlón gondolkozom.Én is vidéki vagyok,a jelentkezésben nem írtam lakcímet.

Egy ismerősöm azt mondta,hogy a BKV-nak van szolgálati lakása.Gondolom,hogy ezt lehetne használni,munka után,mikor szabadnapos vagy,gondolom hazamennél a családodhoz.

2012. szept. 15. 21:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyszer már jelentkeztem, voltam tájékoztatón is, és ott mondta a hölgy, hogy nem vesznek fel, ha nincs bejelentett budapesti lakcímem. :( Esetleg valaki, aki BKV-s, nem tudna tanácsot adni?
2012. szept. 15. 22:14
 6/8 Napkiraly ***** válasza:
valamelyik hajléktalanszállón ingyen be lehet jelentkezni, ha bp-i cím kell ;)
2012. szept. 15. 23:20
 7/8 MrPifta ***** válasza:
nehogy már elővárosiakat ne engedjenek...
2012. szept. 16. 14:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajnos nem engednek, hiszen feltétel, hogy pl. villamos vezetőként 3:30-kor a kocsiszínben legyél vagy majd végzel 0:40 -kor. Ha nem Pesten laksz kb. lehetetlen ilyen időpontokra beérkezni.

A másik, hogy tessék elfelejteni a BKV szolgálati lakásokat, a BKV munkásszállót, ugyanis, ami még maradt azokat a költséghatékonyság jegyében fel fogják számolni.

A másik sajnálatos tény, hogy jelen helyzetben a BKV-hoz csak erős protekcióval (az nem az, hogy ismerem látásból a villamosvezetőt és szóltam neki, hátha segít) lehet bejutni. 1300 körüli jelentkezés érkezik pl. villamosvezetőnek, 30-at vesznek fel.

Ezen felül nagyon nagy felelősség, egyre kevesebb megbecsülésért, de sok siket!

2012. szept. 16. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!