Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit írjak ki a buszra, hogy...

Mit írjak ki a buszra, hogy ne legyen szemetelés? Miért nem lehet felérni ésszel, hogy nem dobják el a szemetet?

Figyelt kérdés

Helyközi-távolsági járatról van szó,aminek én vagyok a sofőrje.Nem nagy távolságokról van szó,max egy órát ül egy helyben rajta valaki(nyilván,van,aki tovább,de megszakításokkal,mert a pályaudvarokon el lehet hagyni a buszt)Ez idő alatt,főleg a diákok/fiatalok rendszeresen az ülés mellé,padlóra stb szemetelnek(zsebkendő,kaja maradék stb)

Naponta legalább fél óra,mire felsöprök és felmosok,a munkaidőm minden nap 14 óra,ebből csak 10-et fizetnek.

Ilyesmire gondoltam: a kuka használata díjmentes; vagy a szemétnek a kukában a helye,nem az ülés mellett...

Vagy mi lenne hatásos?

Köszönöm szépen az ötleteket!

2012. szept. 7. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Alapvetően csak a hülyék szemetelnek.

Nekik pedig írhatsz ki bármit.

Ami szerintem TALÁN működhet, ha jó sok VICCES feliratot teszel ki, azt talán még a nem annyira hülyék értékelik.

2012. szept. 8. 09:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Hiába írsz ki akármit, mert a szemetelést (főleg buszon vagy vonaton) csak a hülye kulturálatlan csürhe csinálja.

Írhatsz akármit, vagy le se sz*rja, vagy nem érdekli, vagy pedig annál is inkább csinálja, mert ez a menő.

Amit tudsz tenni szerintem, hogy megérkezés előtt bemondod a mikrofonba, hogy "kérem aki a padlóra szemetelt, legyen szíves szedje fel, mert addig nem nyílnak az ajtók. Nekem van időm."

2012. szept. 8. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:

A legjobb az, ha valaki meglátja, hogy a hozzá közel ülő szemetel, akkor leszálláskor szépen átadja neki, hogy bocs, ezt elveszttted.

Egy történet: Vonaton utaztunk kamaszkorunkban. 1. osztályon. (ez fontos a történethez)

Bácsika eszi a szalonnát, majd utána a papírját nem a kukába dobja, hanem az ülés mellé. Mi mögötte ültünk, és szólt az öcsém, hogy ezt el tetszett veszíteni. Ő meg azt kamuzta, hogy már kezdte keresni, hogy hol van. Na de a kajálás végén azért a zsíros bicskáját beletörölte az ülés háttámláján lévő fehér fejkendőbe. (Furcsa higiénia: hajzsírba törölte a disznózsírt.)

2012. szept. 8. 11:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha direktbe kiírod, az nem sokat ér, mert akkor már csak azért is el fogja dobni :-(

Én valami ilyesmi feliratot tudnék elképzelni:

Tisztelt Utasom!

Én egy Ikarus E95 típusú AUTÓBUSZ vagyok és nem kukásautó!

2012. szept. 8. 13:28
 15/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az ötleteket,nem csak nekem van ezzel gondom,majd nyomtatok a kollégáimnak is néhány feliratot az itt találtak közül :-)

Az ember azt gondolná,hogy akik nagyobb távolságra utaznak,azok kulturáltabbak,de sajnos pár év tapasztalata sem ezt mutatja.Egyébként helyi járatokon is általános,sőt,szerintem ott még inkább jelentős a szemetelés.

Az szokott segíteni ideiglenesen,hogy nem engedem felhozni az üdítőt,amiben egy korty van,igya meg,dobja ki a buszállomáson;illetve ha egy társaság tagját sikerül fülön csípni(ami elég ritka,mert nem tudok mindig hátrafelé figyelni) akkor a többiek előtt kérdezem meg,hogy nem veszített-e el valamit.Ha pedig a szép szó nem segít,akkor abban a megállóban/állomáson hívom fel a figyelmét,ahol le szeretne szállni.

Na,meg a jegyeket is össze gyűrik... ha meg ellenőr jön,magyarázhatom.Szoktam mondani,hogy azt a jegyet nem azért adtam,hogy össze gyűrje meg az ülés mellé/közé nyomkodja,mert nem ott van a helye.

Köszi még egyszer mindenkinek!

Egy buszvezető.

2012. szept. 9. 16:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez jópofa volt, sok sikert hozzá :) Bár kétlem hogy aki eddig is szemetelt az most ezek után nem fog mert nekik mindegy. Nem gondolnak bele hogy valaki azt el is takarítja onnan minden nap akár többször is.
2012. szept. 10. 06:35
 17/18 A kérdező kommentje:

Kiírtam:

A szemetes nem dísztárgy a buszon,használni is lehet.

Kollégám buszára:

A szemétnek a kukában a helye,úgy mint otthon.

Egyenlőre sikeres az akció,van még pár ötletem innen is,majd váltva kiteszem,így nem lesz unalmas.Hatása van,sőt :-) :-)

A legjobb,hogy lassan köszönni is megtanulnak néhányan.Ezt pedig a fancsali képpel felszálló,bérletet se mutatóknak szánt mosolygós "jó reggelt kívánok"-al értem el.Működik és egyre sűrűbben elő kerül a bérlet vagy a kedvezményes jegyre jogosító egyéb igazolás.

2012. szept. 12. 20:58
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

Ha már igazolás, akkor én pl. azért nem szerettem diákot mutatni, mert nincs 4 kezem.

1. kéz táska, 2. kéz pénztárca, 3. kézzel adom a pénzt, 4. kézzel mutatom a diákot. Bár áltában azért előkerestem, ha kérte a sofőr. (bár sokan nem kérnek semmit, így a 90%-os a nyugdíjasoknak sohasem telik be)

2012. szept. 12. 22:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!