Mit írjak ki a buszra, hogy ne legyen szemetelés? Miért nem lehet felérni ésszel, hogy nem dobják el a szemetet?
Helyközi-távolsági járatról van szó,aminek én vagyok a sofőrje.Nem nagy távolságokról van szó,max egy órát ül egy helyben rajta valaki(nyilván,van,aki tovább,de megszakításokkal,mert a pályaudvarokon el lehet hagyni a buszt)Ez idő alatt,főleg a diákok/fiatalok rendszeresen az ülés mellé,padlóra stb szemetelnek(zsebkendő,kaja maradék stb)
Naponta legalább fél óra,mire felsöprök és felmosok,a munkaidőm minden nap 14 óra,ebből csak 10-et fizetnek.
Ilyesmire gondoltam: a kuka használata díjmentes; vagy a szemétnek a kukában a helye,nem az ülés mellett...
Vagy mi lenne hatásos?
Köszönöm szépen az ötleteket!
Alapvetően csak a hülyék szemetelnek.
Nekik pedig írhatsz ki bármit.
Ami szerintem TALÁN működhet, ha jó sok VICCES feliratot teszel ki, azt talán még a nem annyira hülyék értékelik.
Hiába írsz ki akármit, mert a szemetelést (főleg buszon vagy vonaton) csak a hülye kulturálatlan csürhe csinálja.
Írhatsz akármit, vagy le se sz*rja, vagy nem érdekli, vagy pedig annál is inkább csinálja, mert ez a menő.
Amit tudsz tenni szerintem, hogy megérkezés előtt bemondod a mikrofonba, hogy "kérem aki a padlóra szemetelt, legyen szíves szedje fel, mert addig nem nyílnak az ajtók. Nekem van időm."
A legjobb az, ha valaki meglátja, hogy a hozzá közel ülő szemetel, akkor leszálláskor szépen átadja neki, hogy bocs, ezt elveszttted.
Egy történet: Vonaton utaztunk kamaszkorunkban. 1. osztályon. (ez fontos a történethez)
Bácsika eszi a szalonnát, majd utána a papírját nem a kukába dobja, hanem az ülés mellé. Mi mögötte ültünk, és szólt az öcsém, hogy ezt el tetszett veszíteni. Ő meg azt kamuzta, hogy már kezdte keresni, hogy hol van. Na de a kajálás végén azért a zsíros bicskáját beletörölte az ülés háttámláján lévő fehér fejkendőbe. (Furcsa higiénia: hajzsírba törölte a disznózsírt.)
Ha direktbe kiírod, az nem sokat ér, mert akkor már csak azért is el fogja dobni :-(
Én valami ilyesmi feliratot tudnék elképzelni:
Tisztelt Utasom!
Én egy Ikarus E95 típusú AUTÓBUSZ vagyok és nem kukásautó!
Nagyon köszönöm az ötleteket,nem csak nekem van ezzel gondom,majd nyomtatok a kollégáimnak is néhány feliratot az itt találtak közül :-)
Az ember azt gondolná,hogy akik nagyobb távolságra utaznak,azok kulturáltabbak,de sajnos pár év tapasztalata sem ezt mutatja.Egyébként helyi járatokon is általános,sőt,szerintem ott még inkább jelentős a szemetelés.
Az szokott segíteni ideiglenesen,hogy nem engedem felhozni az üdítőt,amiben egy korty van,igya meg,dobja ki a buszállomáson;illetve ha egy társaság tagját sikerül fülön csípni(ami elég ritka,mert nem tudok mindig hátrafelé figyelni) akkor a többiek előtt kérdezem meg,hogy nem veszített-e el valamit.Ha pedig a szép szó nem segít,akkor abban a megállóban/állomáson hívom fel a figyelmét,ahol le szeretne szállni.
Na,meg a jegyeket is össze gyűrik... ha meg ellenőr jön,magyarázhatom.Szoktam mondani,hogy azt a jegyet nem azért adtam,hogy össze gyűrje meg az ülés mellé/közé nyomkodja,mert nem ott van a helye.
Köszi még egyszer mindenkinek!
Egy buszvezető.
Kiírtam:
A szemetes nem dísztárgy a buszon,használni is lehet.
Kollégám buszára:
A szemétnek a kukában a helye,úgy mint otthon.
Egyenlőre sikeres az akció,van még pár ötletem innen is,majd váltva kiteszem,így nem lesz unalmas.Hatása van,sőt :-) :-)
A legjobb,hogy lassan köszönni is megtanulnak néhányan.Ezt pedig a fancsali képpel felszálló,bérletet se mutatóknak szánt mosolygós "jó reggelt kívánok"-al értem el.Működik és egyre sűrűbben elő kerül a bérlet vagy a kedvezményes jegyre jogosító egyéb igazolás.
Ha már igazolás, akkor én pl. azért nem szerettem diákot mutatni, mert nincs 4 kezem.
1. kéz táska, 2. kéz pénztárca, 3. kézzel adom a pénzt, 4. kézzel mutatom a diákot. Bár áltában azért előkerestem, ha kérte a sofőr. (bár sokan nem kérnek semmit, így a 90%-os a nyugdíjasoknak sohasem telik be)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!