Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit írjak ki a buszra, hogy...

Mit írjak ki a buszra, hogy ne legyen szemetelés? Miért nem lehet felérni ésszel, hogy nem dobják el a szemetet?

Figyelt kérdés

Helyközi-távolsági járatról van szó,aminek én vagyok a sofőrje.Nem nagy távolságokról van szó,max egy órát ül egy helyben rajta valaki(nyilván,van,aki tovább,de megszakításokkal,mert a pályaudvarokon el lehet hagyni a buszt)Ez idő alatt,főleg a diákok/fiatalok rendszeresen az ülés mellé,padlóra stb szemetelnek(zsebkendő,kaja maradék stb)

Naponta legalább fél óra,mire felsöprök és felmosok,a munkaidőm minden nap 14 óra,ebből csak 10-et fizetnek.

Ilyesmire gondoltam: a kuka használata díjmentes; vagy a szemétnek a kukában a helye,nem az ülés mellett...

Vagy mi lenne hatásos?

Köszönöm szépen az ötleteket!

2012. szept. 7. 20:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem hiszem, hogy a sok nem normális szemetelő viselkedését megváltoztatná egy felirat, de én ezt olvastam egy buszon és nagyon tetszett:

Szemetükkel kérjük a kukát etessék, mert a padló diétázik.

2012. szept. 7. 20:26
 2/18 anonim ***** válasza:
A buszon kamera működik:-) A szemetelés már nem divat. Légy belevaló, használd a kukát. Ne légy szemét, ne szemetelj.
2012. szept. 7. 20:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez általános probléma. Hiába írsz ki bármit, van amelyik el sem tudja olvasni, de ha mégis, nem jut el az agyáig, hogy ez neki van kiírva.
2012. szept. 7. 20:39
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Kultúrember nem hagyja szét a szemetét. A töbhbiek meg szedjék össze maguk után!

Bár így annyira nem hangzik jól, de csak azért mert nem eredeti. Eredetileg a dohányzás ellen ötleteltem:

Kultúrember itt nem dohányzik, a többieknek meg tilos!

2012. szept. 7. 20:43
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha van mikrofon a buszon (gondolom, van, szokott lenni), akkor néha mondd be, hogy lesz szíves mindenki úgy hagyni maguk után a buszt, ahogy akkor tennék, ha utána nekik kellene kitakarítani.
2012. szept. 7. 20:52
 6/18 anonim válasza:
81%
Csak a mikrofonos megoldas lenne, ami talanmegoldast jelentene.
2012. szept. 7. 20:58
 7/18 anonim ***** válasza:
88%

Kérjük olyan állapotban hagyják el az autóbuszt, ahogyan legközelebb önök is találni szeretnék!

Ezt az autóbuszt vezetője takarítja minden nap, hogy Önök kellemes, kulturált környezetben utazhassanak. Kérjük, vigyázzanak a tisztaságra!

A padló fogyókúrázik, kérem, helyette a szemetest etessék.

Utóbbi szerintem szellemes, de már annyi helyen láttam, hogy kicsit elcsépelt lett. De újszülöttnek minden vicc új :)

2012. szept. 7. 21:10
 8/18 anonim ***** válasza:
Egy vasútállomáson lévő szemeteskukán ezt a feliratot láttam: Ez itt már Európa! Ügyeljen a rendre és a tisztaságra!
2012. szept. 7. 21:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
A szétszórt szemét eltakarítása sok pénzbe kerül, ezért ha továbbra sem változik a helyzet, ezt a pluszköltséget a jegy és bérletárak növelésével kompenzáljuk.
2012. szept. 7. 22:01
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég baj hogy ilyenek az emberek. Panaszkodnak a buszok állapota miatt, ugyanakkor ők maguk rongálják a buszokat. Szerintem nem érdemes bármit is kiírni attól még el fogja dobálni a szemetet aki eddig is eldobálta. Tudlak sajnálni :(
2012. szept. 8. 07:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!