Mit írjak ki a buszra, hogy ne legyen szemetelés? Miért nem lehet felérni ésszel, hogy nem dobják el a szemetet?
Helyközi-távolsági járatról van szó,aminek én vagyok a sofőrje.Nem nagy távolságokról van szó,max egy órát ül egy helyben rajta valaki(nyilván,van,aki tovább,de megszakításokkal,mert a pályaudvarokon el lehet hagyni a buszt)Ez idő alatt,főleg a diákok/fiatalok rendszeresen az ülés mellé,padlóra stb szemetelnek(zsebkendő,kaja maradék stb)
Naponta legalább fél óra,mire felsöprök és felmosok,a munkaidőm minden nap 14 óra,ebből csak 10-et fizetnek.
Ilyesmire gondoltam: a kuka használata díjmentes; vagy a szemétnek a kukában a helye,nem az ülés mellett...
Vagy mi lenne hatásos?
Köszönöm szépen az ötleteket!
Hát nem hiszem, hogy a sok nem normális szemetelő viselkedését megváltoztatná egy felirat, de én ezt olvastam egy buszon és nagyon tetszett:
Szemetükkel kérjük a kukát etessék, mert a padló diétázik.
Kultúrember nem hagyja szét a szemetét. A töbhbiek meg szedjék össze maguk után!
Bár így annyira nem hangzik jól, de csak azért mert nem eredeti. Eredetileg a dohányzás ellen ötleteltem:
Kultúrember itt nem dohányzik, a többieknek meg tilos!
Kérjük olyan állapotban hagyják el az autóbuszt, ahogyan legközelebb önök is találni szeretnék!
Ezt az autóbuszt vezetője takarítja minden nap, hogy Önök kellemes, kulturált környezetben utazhassanak. Kérjük, vigyázzanak a tisztaságra!
A padló fogyókúrázik, kérem, helyette a szemetest etessék.
Utóbbi szerintem szellemes, de már annyi helyen láttam, hogy kicsit elcsépelt lett. De újszülöttnek minden vicc új :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!