Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV büntetés. Hogy van ez?

BKV büntetés. Hogy van ez?

Figyelt kérdés

Nem figyeltem és ugyanazt a jegyet használtam kétszer is, megbüntettek 16000 ft-ra. Mivel külföldi állampolgár vagyok először azt mondta a rendőrségen keresztül működik ez és akkor kb 40-50 ezer ft lesz, na de végül meggondolta magát. Pár hete kaptam meg a tartózkodási engedélyem és a lakcímkártyám, de azt nem adtam oda neki. Sajnos aláírtam, viszont a címet nem azt adtam meg ami a lakcímkártyán szerepel, hanem ahol albérletben lakom.

Muszáj fizetnem? Ha mondjuk nem fizetek pár hónapig, akkor mennyire ugorhat az összeg? Ugye nem nézhetnek utána a bevándorlási hivatalban, hogy tulajdonképpen már van tartózkodási engedélyem... tudom picit túlparázom...

Köszi a válaszokat!

2012. szept. 6. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Kikérik a rendőrségtől az adatokat... És akkor a bevándorlásinál ütköznek majd a dolgok.

Pár hónap alatt úgy a duplájára nőhet meg, utána késedelmi kamatok, egyéb költségek is rájönnek....

2012. szept. 6. 18:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez akkora szemétség. Nem úgy van hogy ha bemutat atnapra érvényes béretet akkor kész? még úgy is olcsóbb. De visszamenőleg nem lehet venni, talán csak szemeszterit. Horribilis ez az összeg nem?
2012. szept. 6. 18:27
 3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 5 év után elévül a büntetés, de ne erre alapozz :D
2012. szept. 6. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem évül el, mert lejárat előtt átadják követeléskezelőnek. Az gondoskodik róla hogy ne évüljön el.
2012. szept. 8. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!