'A' 99-es busz, vagyis a gettóbusz. Mára mennyit javul a helyzet, már ha javult?
Kétségtelen hogy ha nem a legveszélyesebb, de az egyik legveszélyesebb, legtöbb 'balhés' embert szállító járat volt. Mennyit javult a helyzet mára? Mert volt egy idő, amikor elkezdtek ellenőrök és közterületfenntartók rájárni a járatra szerencsére, de mi lett belőle? Azóta is gyakoriak az ellenőrök, vagy ismét visszaszorultak, és 'ingyen-busz', 'akció-busz' lett a járatból?
Igyekszem szépen fogalmazni, dehát mindenki tudja mennyi cigány volt és baleset, egy ízben lövöldözés is a 99esen. Most milyen a helyzet? Mennyire utazható? Vagy továbbra is fennál a veszély h csak úgy megvernek, vagy 'csak' simán leköpdösnek, vagy ordibálnak az emberrel?
Na, mostmár saját tapasztalat alapján mondhatom h igen, sétálni tényleg sokkal de sokkal veszélyesebb, délután kettőkor már rengeteg cigó üvöltözik az utcákban... :D
A buszon ma is volt 2 ellenőr, vannak sötétbőrűek, de munkások mind... Közemberek utaznak rajta, nincs semmi extra... Szóval inkább busz mint kerülő és séta... a boltig alig merek elmenni :D
99-es busz for life!! :)
12 éve mindennap vele utazok. :)
Sok az ellenőr+rendőr/közteresek kombó most már a buszon szóval nem kell egyáltalán aggódni miatta. Aki meg fél tőle az úgy se fog vele menni. :)
én nyáron rengeteget utaztam vele. Soha, semmi gond nem volt vele, bár nyílván nem késő este mentem vele.
Egyszer egy haverommal mentem és láttuk az ellenőr ruhájából kikukucskálni a karszalagot, mire elordítottam magam hogy: ellenőőőR! és leszálltunk. a sofőr jófej volt, megvárta amíg leugrunk :D
aztán a gettóban mászkáltunk egy kicsit. senki nem bántott :)))
Egyébként elfér a csuklós busz is. Nem egyszer pótolt már 280-as Ikarus a 99-esen. Igazából azért nem jár csuklós, mert a BKK nem tartja szükségesnek (szerintem).
Vagy készülnek bevezetni az első ajtózást és akkor szerintem azzal számolnak, hogy megcsappan az utasok száma.
Szerintem ennek a buszjáratnak rosszabb a híre mint a járat maga.
igaz sok rajta a kisebbségi,de ez van. .. a 95ös buszon sincs kevesebb. .
Hú, hát én gyanútlanul szálltam fel erre a buszra, nem ismertem az előéletét. Kb. 5 megállót mentem a Kiss József utcától, mindezt délután.
Kinyílt az ajtó, két magyar tizenéves zsíros hajú kölök elállta az ajtót, úgyhogy az első lépcsőfokon utaztam, míg ők simán beljebb állhattak volna. Jól van gondoltam, majd a következő megállónál feljebb turakszom. Következőnél nem állt meg, mert nem szállt fel senki. Az azt követőnél már messziről látom hogy egy nagydarab roma csávó, meg a nője, illetve egy növésben elmaradt cigány nő áll a megállóban. Kinyílt az ajtó, a két kölöknek esze ágában sem volt megmozdulni, hát egy kicsit lökve az egyiken beljebb jutottam a buszba. Szerintem ezek után is ugyan oda álltak vissza, mivel a cigány csávó úgy elordította magát "menjetek már odébb", hogy mindenkinek összerándult a gyomra. Nos ezután vehettem szemügyre kik is utaznak a buszon. 75%-uk cigány, egyik sem volt szimpatikus, 5% megrettent fehér, normális fiatal és 20% lecsúszott magyar, akik a cigányokhoz hasonlatosak voltak. A már említett csávó még ordibált az ablakon keresztül valami ismerősének, ez is elég zavaró volt.
Többet nem szállok a 99-esre mert nincs hozzá gusztusom, amiket meg most olvastam, azok után meg pláne nem. Mindenesetre elszomorító volt. Egyébként nagyon gusztustalan a környék és az emberek is.
Ide, s tova 17 éve használom ezt a járatot, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyobb a füstje mint a lángja. Vannak para arcok, és rettentően sok cigány, de atrocitás egyetlen egyszer ért, az is a már nyugisabb kispesti részen. Cigánygyerek meg akart késelni de ebből az lett hogy szó szerint lerúgtam a buszról.
Pesterzsébet és Határ út között teljesen biztonságos nyugodt, de látni is, hogy az europark előtti megállóban 10ből 9 "ember" cigány. Onnantól necces, és amúgy a határ út-corvin negyed-blaha metró útvonal sokkal gyorsabb is. Épp tegnap mentem végig 99-essel Blaháig, hát a szakállam is kinőtt mire oda értünk. A menetrendben szereplő 32 v 33 perc menetidő az max este igaz, amikor nincs egy utas se, és minden megálló üres.
(21 éves fiú vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!