Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem váltanak ki egyes...

Miért nem váltanak ki egyes autóbuszokat trolibusszal Budapesten?

Figyelt kérdés

Például szerintem a kőbányai 85-ös busz helyett lehetne troli. A 85E megmaradna rendes autóbusznak.

Vagy ott van a 83-as troli. Nem az Orczy téren lenne a végállomása, hanem továbbmenne Kőbánya felé, Kőbánya-városközponttól pedig a 185-ös busz vonalán közlekedne, kiváltva azt.

2012. aug. 1. 03:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy már meglévő trolibuszjáratot bővíteni vagy egy másik buszjáratot trolival helyettesíteni óriási költség. A trolibusz eleve drágább, plusz a vezeték kiépítése sem olcsó, és ne felejtsd el, hogy az már kötöttpályás, nem tud menekülni más útvonalon, ha netán valami komoly helyzet van. A meglévő trolibuszpark pedig nagyon szegényes.

Természetesen nem lenne rossz, hisz nincs károsanyag-kibocsátása, de mindenhol akkor sem csinálhatnak trolit, képzeld el, hogy nézne ki a város telis-tele felsővezetékkel.

Ám én azért a helyedben elküldeném az ötletet a bkk-nak, veszíteni nem fogsz vele, és még az is lehet, hogy egyszer előveszik. :)

2012. aug. 1. 06:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen nem lenne rossz, hisz nincs károsanyag-kibocsátása"

Természetesen ott is van károsanyag kibocsátás, csak nem a városban, hanem az erőművekben jelentkezik!

2012. aug. 1. 07:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A 9-es busz kiváltása trolival, ha nem is aktuálisan futó projekt, de szinte bármikor elővehető és uniós támogatásért lehetne vele pályázni, akár már a következő költségvetési ciklusban is. Menj el az érintett terüketeket képviselő önkormányzati vagy akár országgyűlési képviselőkhöz és próbálj meg ily módon támogatókat szerezni és így javasolni a BKK felé a projekt előkészítését.

Az én véleményem mindazonàltal az, hogy a gyakorlatilag kötött pályásnak tekinthető trolihálózat nagymértékű fejlesztése helyett a BKK-nak sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítania az olyan alternatív megoldásokra, mint az elektromos buszok és a gázüzemű buszok. Ma már tart ott a technika, hogy legalább a rövidebb viszonylatok kiszolgálása megoldható lenne akkuról is, de persze nem vagyok ellene a Solarisokban is alkalmazott hibrid megoldások továbbfejlesztésének sem. A lényeg, hogy ne legyen ez a madzaghoz kötöttség és csökkenjen a károsanyag-kibocsátás a város területén.

2012. aug. 1. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, az "akkus troli" megoldás nem lenne rossz. Bár én a hagyományos trolikat se ellenzem. Ami meg a károsanyag-kibocsátást illeti, nézd meg, mekkora füstfelhő keletkezik egyik-másik busz után (Kőbányán nagyon durván lepukkant buszok járnak). Lehet, hogy az erőművekben jelentkezik károsanyag-kibocsátás, de garantáltan hatékonyabb és jobban szűrt, mint egy ezeréves, karbantartást erősen nélkülöző dízelmotor, és főleg nem a házaktól 10 méterre történik a kibocsátás.
2012. aug. 1. 09:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt ne felejtsétek el hogy egy sok évtizedes hőerőmű hatásfoka is sokkal jobb mint a legfejlettebb dízel motoroké.

Arról nem is beszélve hogy egy erőműnél a szűrőberendezés arányaiban nézve is sokkal nagyobb és hatékonyabb.

(a "füst" nagy része víz, ami ha nem lenne nem is lehetne látni hogy füstöl a kémény)

2012. aug. 1. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem előbb oldják meg a környezetbarát villamosenergia-termelést.
2012. aug. 1. 17:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Forgalmas vonalakon viszont mindenképp busz kell (pl. 7-es család), mert a troli lassabb - például minden kereszteződésnél, ahol van másik felsővezeték, súlyos sebességkorlátozások vannak (5 vagy 10 esetleg 20 km/óra nem tudom pontosan).
2012. aug. 3. 22:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!