Valaki ért a bérletekhez és az hozzá tartoz igazoláshoz?
Figyelt kérdés
sziasztok. Nekem az lenne a problémám , hogy ma a buszon a sofőr megállított azzal hogy a bérletem nem érvényes.A bérleten szerepelt a nevem honnan hova megyek meg ilyenek. De kérte a igazolványt is a bérletigatolót! Az nekem nem volt mert az ellenőr azt mondta , hogy nem kell igazoló ha megvan és nálam van a érvényes diákom. Nekem ugye 15 km es bérletem van ami 1200ft és nem töltöttem még be a 18 évet. Akkor most mi a probléma? Venni kell bérletigazólót is? Tudom , hogy nem sok 50ft ért adnak de elvileg kell hozzá iskolalátogatási is vagy mi. Valaki ezt eltudná nekem magyarázni?2012. júl. 10. 11:35
1/7 anonim válasza:
AZ a helyzet,hogy megmutatod a diákigazolványodat a pénztárban és megmondod,hogy mettől meddig(amíg a bérleted szól) kérsz egy igazolást.Nagy hülyeségnek tartom én is a dolgot,de ha köcsög ellenőr jön,akkor sajna megbüntet,hiába van meg mindened,az 50 Ft-os cetli híján.iskolalátogatási nem kell(vagyis két-három éve nem kellett,elég volt a diák).
2/7 anonim válasza:
A kezdezményes diákjegyhez elég egy érvényes diákigazolvány, de a kedvezményes diákbérlethez ezen kívűl szükséges egy érvényes bérletigazoló is. Diákjegyet vehetsz, akárhova utazol, de a diákbérlet csak a lakóhelyed és az iskolád között érvényes.
A bérletigazoló tudtommal nem 50 forint, én mikor 5 évvel ezelőtt vettem 800 volt, szóval most kb. 1000-1200 forint körül lehet.
3/7 anonim válasza:
Mi a francról beszélsz? Viszonylat igazolás kell,az meg egy cetli.40-100 ft között mozoghat az ára.
4/7 A kérdező kommentje:
rendbe köszönöm. A első hozzászólónak csak annyi hogy éppen az a szép , hogy az ellenőr június elejétől 15-ig minden másnap ellenőrzött és elfogadta a diákot is és nem szolt semmit.És nem 1000ft a igazoló hanem csak 50 ft már vettem 3 éve de azóta nem ujítottam meg. Köszönöm mindenkinek aki segített
2012. júl. 10. 13:41
5/7 anonim válasza:
Ezazzz!Én nyertem! :) Én vagyok a legnagyobb harcos a világon!nem kell ahhoz Google,hogy legyőzzelek! :)
6/7 A kérdező kommentje:
nem hát
2012. júl. 10. 18:17
7/7 anonim válasza:
Nekem a népligetnél legutóbb azt mondták, hogy ha olyan a bérleted, hogy a 2 megálló neve, ami között érvényes, rajta van, akkor nem kell igazolás mellé. Régen én is vettem, amikor még az a rózsaszínes bérlet volt, amit csak letéptek annál a km-nél, ameddig kérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!